Olet täällä

BLOGI

MMA Helsinki -stipendi

Myynnin ja Markkinoinnin Ammattilaisten Helsingin yhdistys myöntää stipendejä myynnistä kiinnostuneille valmistuville nuorille pk-seudulla.

 

MMA Helsingin stipendin sai yhteensä kolme vuonna 2016 valmistunutta opiskelijaa: 23-vuotias Mikael, joka opiskeli Perho Liiketalousopistossa. Stipendin saivat myös 18-vuotiaat Markus ja Pauli. He opiskelivat Omniassa. Tässä Mikaelin tarina:

 

Olen Mikael Vainikka, tuleva pukinmäkeläinen eli Helsinkiläinen :) Opiskelin Helmi Liiketalousopistossa (nykyinen Perho Liiketalousopisto) ja valmistuin 20.12.2016 merkonomiksi myynti- ja markkinointipolulta. Linja oli ylioppilaspohjainen.

Hain opiskelemaan juuri tätä alaa, koska halusin tehdä töitä urheiluliikkeessä kaupan alalla ja merkonomi vastaa kyseisen alan koulutusvaatimuksiin. Opiskeluaika tuntui todella mukavalta ja aika kului siivillä. Meillä oli todella hyvä luokkahenki ja se auttoi jaksamaan. Ensimmäinen puoli vuotta oli todella intensiivistä opiskelua, mutta loput puolitoista vuotta hieman rennompaa aikaa. Kyllä silloinkin työtä joutui opiskelunsa eteen tekemään, mutta koulutöitä ei tullut kannettua kotiin saakka enää niin paljon. Erilaiset koulussa tehtävät projektit vaativat aikaa ja niissä sai tosissaan laittaa itseään likoon. Koulunkäynti mahdollisti töiden teon opiskelun aikana.

Parasta opiskelussa oli hyvä ryhmähenki ja erilaiset projektit, kuten näyteikkunan teko Saiturinpörssiin sekä toki yleisesti ottaen omien ennakko-odotusten ylittyminen. Tulimme ryhmänä hyvin toimeen kaikkien kanssa ja ryhmätyöt sujuivat siksi hyvin. Visuaalisen myyntityön kurssilla sai huomata, että kyllä sitä visuaalisuutta itseltäkin löytyy. Näyteikkunoitakin pystyy pienellä avustuksella rakentamaan. Itselleni matematiikka on aina ollut vaikeaa, mutta opintojen aikana huomasin kehittyväni siinä mukavasti. Opin muun muassa prosenttilaskut, jotka aikaisemmin olivat tuntuneet vaikeilta.

Elämääni kuuluu tällä hetkellä hyvää. Saan olla kiitollinen Jeesukselle jokaisesta päivästä ja jokaisesta hetkestä. Työskentelen vielä toistaiseksi Itäkeskuksen Stadium-liikkeessä ja hiihtolomaviikon jälkeen työt jatkuvat Prismassa. Minulla ei ole tällä hetkellä jatkosuunnitelmia opiskelujen osalta, vaikkakin toki työn ohessa sitä tulee koko ajan jotain opiskeltua sekä eri asioihin paneuduttua. Keskityn nyt pääasiassa työelämään. 

Vinkiksi muille opiskelijoille opiskelussa menestymisen takeeksi sanoisin, että "tee kunnolla se mihin ryhdyt! Vaikka kaikki ei olisikaan lempijuttuja, niistä selviää hyvällä asenteella".