Olet täällä

Kulttuuriset matkakertomukset

Tähän voi lisätä matkakuvauksia.

 

TOIMINTAKERTOMUS

- Tulostettavan version saat tästä linkistä (pdf)

8. toimikaudelta 1.1.- 31.12.2015

Yleistä

Vuosi 2015 oli Kulttuurikillan 8. toimintavuosi.

Vuoden 2015 ohjelma tarjosi kiltalaisten iloksi. elokuvan, teatteria,

Hallinto

Hallitukseen kuuluivat Sirkka Koponen puheenjohtajana, Raimo Naamanka varapuheenjohtajana, Ritva Ruokanen rahastonhoitajana sekä jäseninä Pirjo Aaltovirta, Sirkku Iskanius, Anne Vainio-Luoto ja Mervi Hakala-Rafols. Sihteerin tehtävää kierrätettiin.

Kulttuurikillan tilinumero on: FI48 1745 3000 0513 77. Hallitus kokoontui toimintavuonna 2 kertaa.

Yhteyttä pidettiin vilkkaasti sähköpostitse.

Kulttuurikillan Kevätkokous pidettiin 3.3. Hmman toimistossa Ristolantiellä, osallistujia 8. Kokouksen jälkeen pidettiin jäätelömaistiaiset. Syyskokous pidettiin 20.10. Finlandiatalon Cafe Verandan tiloissa. osanottajia oli 9. Kokouksien puheenjohtajana toimi Sirkka Koponen.

Jäsenet

Vuoden 2015 lopussa oli 71 toimintamaksun maksanutta jäsentä.

Tiedotus

Kilta tiedotti toiminnastaan Helsingin myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset ry:n tiedotuskanavissa. Myös sähköposti toimi ahkerasti hallituksen jäsenten välillä sekä jäsenistöön päin.

Yhteistyö

Killan tapahtumat ovat olleet avoimia kaikille MMA Helsingin yhdistyksen jäsenille. Viinikillan kanssa vietettiin Korpilammella viininmaistajaisia pikkujoulun merkeissä.

Toiminta

Kulttuurikillalla oli vuoden 2015 aikana yhteensä 17 erilaista tapahtumaa sekä kevät- ja syyskokous.

Tammikuun 30.päivänä katsoimme hauskan suomalaisen elokuvan ” Viikossa aikuiseksi” 35 lippua hankittiin, joista 4 aveceille.

Helmikuun tapahtuma oli 11.2. Ateneumin Sibelius ja taiteen maailma. Osallistujia oli 14 jäsentä ja 2 avecia.

Maaliskuussa kävimme Ryhmäteatterissa katsomassa ”Mielipuolen Päiväkirjaa” Katsojia oli 18 jäsentä ja 14 avecia.

Rasvaletti-näyttelyyn Hakasalmen huvilassa 13.3. osallistui 8 jäsentä. Meillä oli opastus.

Upeaan maailmankuulun Royal Philharmonic Orkesterin konserttiin 21.3. Finlandiatalossa osallistui 23 jäsentä ja 11 avecia. Kapellimestarina toimi Matthew Freeman. Ilta oli loistava.

Huhtikuussa uskaltauduttiin ulkoilemaan vaikka oli vielä aika viileää. Meillä oli ohjelmassa ”Kalliokierros”. Kiersimme Kallionkaupunginosan kortteleita ja menimme Oivan kapakkaan lopuksi. Mukan oli 13 jäsentä ja 6 avecia. Oppaana toimi Juhani Styrman.

Toukokuisella Tuusulan kulttuurikierroksella 9.5. oli 11 jäsentä ja 23 avecia sekä ulkopuolista täydentämässä ryhmää. Saimme kattavan opastuksen Villa Kokkosesta musiikkiesityksineen Halosenniemi ja Ainola sekä Lotta-museo tulivat myös käytyä. Retki tilattiin Kartanomatkoilta ja oli oikein onnistunut.

Kesäkuun teatteria ”Valheet ja Viettelijät” Suomenlinnassa oli katsomassa 15 jäsentä ja 7 avecia.

Ryhmäteatteri oli valmistanut hienon esityksen. Sääkin suosi vaikka linnanmuurien sisällä olikin viileää.

Elokuun tapahtuma oli 9.8. Valkeakosken kesäteatterin ”Pätkä pääroolissa”. Pekka ja Pätkä teeman näytökseen osallistuivat 9 jäsentä ja 14 avecia ja ulkopuolista. Alkuun meillä oli opastettu kaupunkikierros ja lounasta syötiin Mustassa Kissassa.

Elokuun viimeistä viikonloppua vietimme Kasnäsin kylpylässä Kemiönsaarella. Tutustuimme oppaanjohdolla Amos Anderssonin Söderlångvikiin. Yöpyjiä oli 16,joista 9 jäsentä ja 7 avecia tai ulkopuolista. 30.8.teimme Käsnäsistä päiväretken Örön linnakesaarelle. Tälle retkelle osallistui 39 henkilöä, joista 14 jäsentä ja 25 avecia tai ulkopuolisia.

16. syyskuuta kävimme jälleen kerran Ateneumissa. Näyttelyssä, johon oppaan johdolla tutustuimme oli 10 jäsentä ja 3 avecia. Opas oli hieman erikoinen mutta hyvä.

 26. syyskuuta oli kauan odotettu Oopperan Kummitus esitys Suomen Kansallisoopperassa.. Esitys oli loistava. Lipun hankki 20 jäsentä ja 10 avecia.

Loistava esitys oli myös Pentti Hietasen ja Uncle John Bandin Sadonkorjuukonsertti 10.10. Osanottajia 7 jäsentä ja 7 avecia.

25. lokakuuta kävimme Sirkus Finlandian esitystä katsomassa Kaisaniemen kentän sirkusteltassa. Mukana 9 jäsentä ja 4 avecia oli paikalla, joista 1 oli lapsi.

31. lokakuuta kävimme Suomen Kansallisteatterissa katsomassa Nummisuutarit näytelmää. Näytelmää seurasi 10 jäsentä ja 16 avecia.

13.11. osallistuttiin Viinikillan kutsumana Korpilammelle Viinitastin ja riista teeman mukaiseen iltaan. Kulttuurikillan kautta ilmoittautuneita oli 7 jäsentä ja 4 avecia. Viinikillan jäsenyyden kautta oli myös ilmoittautunut kulttuurikiltalaisia.

25.11.oli jälleen vuorossa Suomen Kansallisteatterissa näytelmä Salava-kunnia. Osallistujia 8 jäsentä ja 4 avecia.

Omaa joulukuun konserttia ei tänä vuonna pidetty. Osallistuimme MMA:n kutsumaan joulukonserttiin Vanhassa kirkossa 13.12.

Helsingissä 26.1.2016

Kulttuurikilta

Hallitus