Olet täällä

Matkakertomukset hiihtäen

SalesSkiersit mukana itsenäisyyspäivän soihtulaskussa Rukalla

SalesSkiersit aloittavat perinteisesti kautensa itsenäisyyspäiväviikolla Rukalla.  Rukapahta kakkoseen ja neloseen  majoittui seitsemän  kiltalaista . Tilaa oli molemmissa mökeissä reilusti ja tällä kertaa edullisen majoitushinnannan lisäksi SalesSkiers sponsoroi hissilipun jäsenille.

Skibussipysäkillä matkalla itsenäisyyspäivän soihtulaskuun

Autoilolla Rukalle matkaaja sai taas  huomata, kuinka pitkä maa Suomi on. Helsingistä lähtiessä vallitsi tämä uusi ”normaali talvisää” ja räntää ja kuraa lensi vaakana aina Mikkeliin asti. Vähitellen  jotain tapahtui, Kuusamossa meitä odotti mukava 5 asteen pakkanen ja lumen ihmemaa.

Tuloillan pikkujoulujuhla Rukahovin uudessa Kaarle XII:ssa viritti hyvään reissutunnelmaan.  Sunnuntaina alkoi laskijan arki: aamiainen, säätiedot ja rinteeseen.  Hanki-baarin kautta kotiin ja saunaa, hyvää ruokaa ja päivän parhaat laskujutut.  Uni maistui ja sielu lepäsi ! Rinteet olivat koko viikon loistokunnossa ja  porukkaa rinteissä niin vähän että hissijonoja ei muodostunut ja laskemaan mahtui rennosti.

Aurinko sai Valtavaaran loistamaan

Rukallakin alkutalvi oli ollut vähäluminen eikä kaikkia perinteisen latuja oltu avattu. Vapaan hiihtotyylin väylää riitti innokkaille hiihtäjille yli kunnonkin. Viikkoon sattui monenlaista laskusäätä, aurinkoinen tiistai ja viimeisen laskupäivän lumimyrsky ääripäinä. Joulukuun alkuviikoille ei yleensä  satu paukkupakkasia  ja niiltä säästyttiin tänäkin vuonna.

 Viimeisen laskupäivän sää haastoi

Itsenäisyyspäivä oli matkan kohokohta: ohjelmassa oli illan soihtulasku Vuosselissa ja perinteiset  Killan itsenäisyyspäiväjuhlat.

Hiihtopäivän sää Rukalla

 Itsenäisyyspäivän soihtulasku lähdössä

Rukan hiihtokoulun järjestämä soihtulasku oli avoin kaikille ja koko SalesSkiersin porukka oli mukana tapahtumassa. Rinteen valot sammutettiin ja yli 250 laskijaa käsissään soihdut tai Suomen liput lipui juhlallisesti koko pitkän rinteen alas pitkillä hienoilla käännöksillä. Olimme alkupään laskijoita ja  alla odottavat katsojat taputtivat ja kaiuttimista soi Finlandia kun lasku oli ohi.  Niin hienoa oli, että porukasta kukaan ei ottanut kuvia, me nautimme uskomattomasta yhteisestä kokemuksesta .

Itsenäisyyspäivän juhla, tervetuloa!

Itsenäisyyspäivän juhlaa isännöivät Killan pitkäaikainen vetäjä Kajtsu ja Tiina. Juhlapöytä oli katettu hyvällä ruualla, juomalla ja tarinoilla.  Juhlassa palkittiin pitkäaikaiset kiltalaiset Launi Loukkola ja Kari Savolainen.

Viikko Rukalla kesken kaiken joulutohinan, onko tuossa mitään järkeä, kysyvät ystävät usein. On, siinäpä vasta onkin järkeä. Lataan akkuni lumella, kaamoksella ja ulkoilulla,  ajan virkistyneenä kotiin , aloitan jouluvalmistelut ja odotan taas uusia reissuja.

Kirsi Elo, Rukalla neljättä kerta