Olet täällä

Viinikilta Your Wine & Beer

Viinikilta - Your Wine & Beer

Hyvien viinien ja oluiden ystäville tarkoitettu kilta, jonka päämääränä on edistää viinien ja oluiden tietoutta. 

Ohjelmamme

Tarjoamme jäsenillemme tasting iltoja, panimovierailuita ja yhteistä tekemistä samanhenkisten harrastajien seurassa. Kiltamme järjestää vähintään kerran kuukaudessa tapahtumia, joissa on loistava tilaisuus tavata samanhenkisiä harrastajia sekä verkostoitua.

Miten liittyä Viini- ja Olutkiltaan?

Viini-ja olutkillan jäseneksi voi liittyä MMA:n jäsen. Myynnin ja Markkinoinnin Ammattilaisten (MMA) jäseneksi voit liittyä verkkolomakkeen kautta tai postittamalla lomakkeen toimistollemme. Killan tapahtumiin ovat tervetulleet jäsen ja hänen avecinsa. Killan vuosimaksu on 25€, jonka jäsen maksaa killan tilille. Maksun viestikenttään tulee ilmoittaa oma nimesi, MMA:n jäsennumeroai sekä sähköpostiosoitteesi. Maksun viitteeksi tulee lisätä 1708.

Kilta tukee jäsentensä osallistumiskustannuksia killan tapahtumiin ja killan jäsenmaksun saatkin monin kerroin takaisin. Jäseneksi olet tervetullut liittymään läpi vuoden, jolloin myös killan toimintaa on aktiivisesti käynnissä, poikkeuksena heinäkuu.

Tilinumero: FI09 1745 3000 1525 71

Lisätietoa killasta kertoo mielellään:

Pirjo Aaltovirta, Viini- ja Olutkillan puheenjohtaja
0400 872 090
pirjo.aaltovirta@gmail.com

TULEVAT TAPAHTUMAT JA MATKAT 2020:

HELMIKUU

- Blini-Ilta Ravintola Basessa
pe 7.2.2020 klo 18.00, Ravintola BASE, Espoo
(Espoon Leppävaaran Kauppakeskus Sellossa: https://ravintolabase.fi/)

Blini-illallinen tuo lämpöä, valoa sekä makunautintoja pimeisiin iltoihin. Kauppakeskus Sellossa sijaitseva, viinikellarityyppisesti sisustettu Ravintola Base on leppävaaralaisen perheyrityksen ravintola, joka on auki viikon jokaisena päivänä. Ravintola Base on tarjoillut herkullisia aterioita ja laadukkaita juomia Espoon Leppävaarassa jo vuodesta 2005 alkaen. Periaatteisiimme on alusta asti kuulunut ateriakokonaisuuksien valmistaminen parhaista raaka-aineista, ja tähän kuuluu tärkeänä osana luomu- ja lähiruoka.

Base on vuosien varrella muodostunut leppävaaralaisten mukavaksi olohuoneeksi ja kesäterassimme alueen suosituimmaksi. ViiniBase yhdistää intohimomme oivaltavalle à la carte -keittiölle sekä harkituille viinivalinnoille. Haluamme tarjota asiakkaillemme tunnelmallisen ja onnistuneen nautinnon, suurella sydämellä. Basen baari on suosittu ja tapahtumarikas kohtaamispaikka aamusta iltaan. Ohjelma: Aperitiiviksi kaikille lasi kuohuvaa, jonka jälkeen 4 viiniä someljeerin esittelemänä. Someljeerimme kertoo viineistä ja maistattaa ne, ja voitte jatkaa samoilla viineillä blinien kera tai tilata lisäviinejä halunne mukaan (lisäviinit omin kustannuksin). Someljeeri on valinnut viinit listaltamme tilausuuteenne. Iltaa jatketaan Blinien merkeissä.

Blinipaletti: 2 Bliniä, (Blinit ovat vähälaktoosisia) kaikilla lisäkkeillä. Palettia ei voi jakaa useammalle henkilölle.
Klassisen tattariblinin kanssa tarjoillaan: punasipulia, smetanaa, suolakurkkua ja kirkastettua voita. Jälkiruoaksi jäätelöpallo. 

Hinta: Hinta kaikille jäsenille 60,00 € ja aveceille 85,00 €. Maksuviite 20213. Lisäksi tulevat ruokajuomien kustannukset.

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset mahdollisine erikoisruokavalioineen viimeistään 2.2.2020 sähköpostitse sipsukoponen@hotmail.com

- - - - - - - - - - - - - - - 

- Olut tasting Helsingissä
pe 28.2.2020 klo 18.00, Ravintola Kaunis Kampela, Helsinki
os. Lauttasaarentie 10, Helsinki (sillan jälkeen mäellä)

Smörre ja Bisse maistelumenut tarjolla Belgialaisten oluiden kera. Metrolla Lauttasaareen tai bussilla nro 21 lähtee Eirasta tai 104 lähtee Haukilahdesta Espoosta ja Metrosta voi vaihtaa Lauttasaaressa jos ei halua kävellä. https://kalaravintolat.fi/ravintola/kaunis-kampela/

Kalaravintolat ovat jo vuodesta 1992 olleet osa helsinkiläisten arkea. Kalaravintolat ovat olutravintoloita jossa istuskellaan vaivatta ystävien seurassa nauttien laadukkaista oluista. Olohuonemainen, rento ja turvallinen miljöömme pohjautuu hollantilaisiin brown cafeisiin. Valikoimasta löytyy aina jotakin ajankohtaista ja mielenkiintoista maistettavaa, unohtamatta klassikkotuotteita. Kalaravintolan tiskiltä avautuu ovet makujen ja elämyksien maailmaan! Suuntaa siis Kaunis Kampela ravintolaan ja tule yhdessä jakamaan kalajuttusi! Saattaa olla, että lähdet meiltä muutaman kalajutun rikkaampana!

Hinta: Tastingin hinta on jäsenille 28,00 € ja aveceille 40,00 €. Maksuviite 20226

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset mahdollisine erikoisruokavalioineen viimeistän 20.2.2020 sähköpostitse sipsukoponen@hotmail.com

- - - - - - - - - - - - - - - 

MAALISKUU

- Viinin & Juuston liitto - 4 ruokalajin menu Ravintola Vinkkelissä, Helsingissä 
la 14.3.2020 klo 16.00 Ravintola Vinkkeli, os. Pieni Roobertin katu 8, Helsinki

Ravintola Vinkkeli sijaitsee Kaartinkaupungissa, Korkeavuorenkadun ja Pienen Roobertinkadun kulmassa. Historiallisessa kiinteistössä toimiva ruoka- ja viiniravintola tarjoaa nuorten yrittäjien tuoreen näkövinkkelin ravintolaelämykseen, jonka ytimessä ovat välitön tunnelma, tinkimättömästi valmistetut klassikkoannokset ja pieteetillä valitut viinit. Kodikas Vinkkeli on matalan kynnyksen klassikkoravintola, jossa voi nauttia juhlavan päivällisen, syödä rauhallisen lounaan tai pistäytyä nopealle iltapalalle. Illan teemana on Viinin ja Juuston liitto, jonka jälkeen tarjoillaan 4 -ruokalajin menu. 

http://www.ravintolavinkkeli.fi/

Hinta: Hinta jäsenelle 76€ ja avecille 110€. Maksuviite 20239.

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 6.3.2020 mennessä sähköpostitse sipsukoponen@hotmail.com

- - - - - - - - - - - - - - - 

- Treffit Luckyn kanssa Espoon Keilaniemessä - Tervetuloa mukaan! 
la 28.3.2020 klo 18.30, 

Mennään tutustumaan uuteen ravintolaan ja katselemaan maisemia ruokailun kera. Vielä on avoinna mahdollinen Tasting alussa. Lucy in the Sky, ystävien kesken Lucy, istuu ikonisen Accountor Towerin katolla Espoon Keilaniemessä. Lucyn lasiseinät tarjoavat näkymät neljään eri ilmansuuntaan, joista aukeava maisema vaihtelee Nuuksion kansallispuistosta Helsingin urbaaniin keskustaan ja ikoniseen saaristoon. Tammikuussa 2020 avautunutta Lucyn keittiötä pyörittävät Jouni Toivanen ja Richard Sloan. Ravintolan henki on kiteytetty termiin Scandinasian: pohjoismaisia raaka-aineita aasialaisin tekniikoin valmistettuina. Seitsemän päivää viikossa auki oleva ravintola tarjoilee lounasta, illallista ja brunssia, jonka lisäksi tilasta löytyy mahdollisuus järjestää yksityistilaisuuksia, kaksi kabinettia ja Diamond Bar -baari. Vaikka ravintola kohoaa taivaisiin, on tavoitteena tehdä paikasta helposti lähestyttävä ja maanläheinen. ”Ravintolaan voi tulla nauttimaan pelkän pääruoan ja terassilla ihailla maisemia viinilasin tai cocktailin kera. Haluamme tehdä Lucysta paikan, josta espoolaiset voivat olla ylpeitä.” kertoo ravintoloitsija Kim Heiniö. ”Sijainnin ja maisemien henkeäsalpaavan kauneuden tajuaa vasta, kun seisoo paikan päällä yli 80 metrin korkeudessa. Voin taata, että Lucyssa ei ole yhtään huonoa istumapaikkaa. Tämä oli projekti, josta oli mahdotonta kieltäytyä – kiitos HGR Property Partners ja YIT kunnianhimoiseen projektiin ryhtymisestä.

Toivanen on laajalti tunnustettu suomalaisten raaka-aineiden ja keräilyn puolestapuhuja, jolla on vyöllään kokemusta Michelin-ravintolasta WILD-kahvilaan. Suomalais-amerikkalainen Sloan on kartuttanut osaamistaan ympäri maailmaa ja on Suomeen asettumisen jälkeen työskennellyt vuosien ajan Helsingin johtavissa aasialaisissa ravintoloissa. Skandinavian cuisine on puhtaiden suomalaisten raaka-aineiden ja rikkaan aasialaisen keittiöperinteen liitto. Suurin vaikutus Lucyn ruokalistaan tulee japanilaisesta keittiöstä, mutta inspiraatiota haetaan myös Kaakkois-Aasian runsaista ruokakulttuureista. Suomalaisella ja japanilaisella kulttuurilla on monia yhtymäkohtia sekä keittiössä että sen ulkopuolella. Kunnioitus selkeitä, yksinkertaisia linjoja sekä ympäristöä kohtaan yhdistää molempia maita. Lucy käyttää pohjoismaisia raaka-aineita tehdäkseen kunniaa monimuotoiselle Pohjolan luonnolle; villiyrtit kerätään Nuuksion kansallispuistosta ja merenelävät tulevat niin läheltä kuin mahdollista, Norjan kylmistä ja kirkkaista vesistä. ”Haluamme kohdella raaka-aineita niiden ansaitsemalla arvostuksella käyttämällä kokonaisia ruhoja suomalaisilta pientuottajilta. Näin pääsemme toteuttamaan nose-to-tail – ajattelua käytännössä ja varmistamaan, että mitään eläimestä ei mene hukkaan.” kertoo Sloan. Ravintolaa rakennettaessa on mukailtu 70-luvun henkeä ja kunnioitettu Uolevi Raaden työtä ja perinteitä talon hengen säilyttämiseksi. Lucy in the Sky avasi ovensa tammikuussa 2020, ravintolan edistystä voit seurata osoitteesta www.lucyinthesky.fi Yhteinen menu on tulossa ja sen myötä hintatiedot. Metroasema Keilaniemi on kävelyetäisyydellä.

Hinta: Hintatiedot tulevat kunhan saamme ne ravintolasta sen avauduttua. Hinta riippuu myös siitä otammeko myös tastingin vai vain illallisen

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset erikoisruokavalioineen viimeistään 22.3.2020 mennessä sähköpostitse sipsukoponen@hotmail.com .
Maksuviite 20242. 

- - - - - - - - - - - - - - - 

- Viinikillan kevätkokous Helsingissä 
ma 30.3.2020 klo 19.00, os. Siltasaarenkatu 4, Helsinki 

Paikan päällä kahvitarjoilu, tervetuloa! 

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 28.3.2020 mennessä sähköpostitse sipsukoponen@hotmail.com

- - - - - - - - - - - - - - - 

HUHTIKUU

- Helsinki Beer Festival, Helsinki
pe-la 3-4.4.2020, Helsingin Kaapelitehtaan Merikaapelihalli. 

Helsinki Beer Festival kerää perinteiseen tapaan oluen ystävät Helsingin Kaapelitehtaan Merikaapelihalliin. Hankimme liput killan puolesta ja jokainen voi mennä messuille haluamaansa aikana. Lippu on voimassa molempina päivinä. Sitovat ilmoittautumiset hyvissä ajoin sillä tilaisuus on yleensä loppuunmyyty. Tilaisuus järjestetään 22 kerran. Vanhaan malliin suomalaiset pienet panimot ovat näkyvästi mukana festivaalilla, tarjolla on myös kymmenien ulkomaalaisten pienpanimoiden oluita. Yhteensä erilaisia oluita, siidereitä sekä viskejä on tarjolla lähes tuhat. Jokaisena festivaalivuonna on tapahtumalla ollut jokin olueen liittyvä erikoisteema. Vuoden 2020 teema julkistetaan myöhemmin.

Tapahtumassa on myös ruokapisteitä, oluttastingeja, sekä muuta olueeseen liittyvää asiaa. Festivaaleilla julkistetaan vuoden olut, siideri ja viski sekä vuoden olutravintola. www.helsinkibeerfestival.fi

Ikäraja: K18

Aukioloajat: Perjantai klo 17:00–01:00 Lauantai klo 12:00–01:00

Hinta: Pääsylipun hinta jäsenelle 16,00€ ja avecille 23,00€. Maksuviite 20255. Lippu on voimassa molempina päivinä.

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 22.3.2020 mennessä sähköpostitse sipsukoponen@hotmail.com

- - - - - - - - - - - - - - - 

- Grand Campagne, Helsinki
to-la 23-25.4.2020, Vanha Ylioppilastalo, Helsinki

Hinta: Hinta jäsenelle 15 € ja avecille 20 €. Maksuviite 20310.

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 22.3. mennessä sähköpostitse sipsukoponen@hotmail.com
Ilmoita samalla mille päivälle haluat lipun, liput ovat päiväkohtaisia. 

Aukioloajat: Torstai 23.4.2020 klo 16.00–21.00 / Perjantai 24.4.2020 klo 15.00–21.00 / Lauantai 25.4.2020 klo 12.00-20.00

- - - - - - - - - - - - - - - 

- Kulttuuri- ja viinikillan yhteinen matka Riikaan!
pe-ma 25.- 27.4.2020

Alustava matkaohjelma:

25.4. lauantai Riian kaupunkikierros

- Lennot Helsinki – Riika – Helsinki turistiluokassa (Air Baltic tai Finnair) 

- kahden yön majoitus Riikassa mainitussa hotellissa 

- lentokenttäkuljetukset Riiassa 

- 2 aamiaista, 2 lounasta, 2 illallista 

- kaupunkikiertoajelu ja -kävely Riikassa tulokuljetuksen yhteydessä 

- retki Jurmalaan paluukuljetuksen yhteydessä 

- sisäänpääsymaksu Inner light galleriaan Jurmalassa 

- suomenkielinen opaspalvelu kuljetuksilla ja retkillä 

- verot ja viranomaismaksut, arvonlisävero

Hintaan ei sisälly:

- muut ateriat ja ruokajuomat 

- juomarahat 

- matkavakuutus ** suositellaan**

Matkaohjelma sitoumuksetta. Hinnat edellyttävät minimilähtijämäärää. 

Hinta:

Jäsen hinta 405,00

Avec hinta 490,00

Varausmaksu 150,00 per hlö maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian sähköpostitse sipsukoponen@hotmail.com

Pyydä myös tarkempi matkaohjelma ja retkiesite!

- - - - - - - - - - - - - - - 

TOUKOKUU

- Zinkeller - Parsaviikot ja tasting
la 2.5.2020 klo 16.00, Meritullinkatu 25, Helsinki

Ravintola Zinnkeller tarjoaa aitoa saksalaista perinneruokaa ja iloista tunnelmaa Kruununhaassa. Ravintola Zinnkeller on Wiegandien perheyritys ja toiminut vuodesta 1980 lähtien. Monipuoliselta listaltamme löydät Saksan eri alueiden herkut, viinejä ja oluita unohtamatta. Haluamme toteuttaa helpon elämysmatkan Saksaan Zinnkellerin kautta. 

Hinta: Hinta tiedotetaan myöhemmin. 

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset erikoisruokavalioineen viimeistään 20.4 sähköpostitse sipsukoponen@hotmail.com .  Maksuviite 20271. 

- - - - - - - - - - - - - - - 

- Vierailu hotelli- ja ravintolamuseossa
la 9.5.2020, Kaapelitehdas Helsinki

Vierailun ohjelmassa Oispa Kaljaa -näyttely ja olut tasting. Halukkaat voivat lähteä syömään esim. Ravintola Feroon opastuksen ja tastingin jälkeen omakustanteisesti. Museon pääsymaksu omakustanteinen ja maksetaan ennen opastusta. Museokortti käy. 

Hinta: Tasting jäsenelle 10 € ja avecille sisältäen opasmaksun ja tastingin 20 €. Museon pääsymaksun jokainen maksaa itse ennen opastusta. Maksuviite 20284. 

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 2.5.2020 mennessä sähköpostitse sipsukoponen@hotmail.com 

- - - - - - - - - - - - - - - 

- Kuplia ja kuohua - Viinikoulu Helsingissä
ma 25.5.2020 klo 17.30, Ravintola Hima ja Sali, Kaapelitehdas, Helsinki os. Tallberginkatu 1 C

Viinikoulua vetävät Suomen johtavat viiniasiantuntijat, viinikoulun rehtori Mika Vanne (Winesense Oy) ja Viinilehden viinihörhö Antti RintaHuumo. Saatamme saada mukaan myös pari vierailevaa tähteä – näistä ilmoitamme myöhemmin. Kuohuviini nostaa juhlamielen. Viinikoulu kertoo kaiken oleellisen kuplista ja juomista esitellen tärkeimmät kuohuvat viinityylit ja -alueet. Tule mukaan valitsemaan suosikkisi omiin juhliisi. Tämä tilaisuus täyttyy tosi pian. Nämä ovat aina loppuunmyytyjä, joten ilmoittaudu ajoissa. Järjestäjänä Viinilehti Oy.

Hinta: Hinta jäsenelle 41 € ja avecille 59 €. Maksuviite 20297.

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 15.4.2020 mennessä sähköpostitse sipsukoponen@hotmail.com 

- - - - - - - - - - - - - - - 

KESÄKUU

- Food & Wine Festival - Vantaa
pe-la 5-6.6.2020, Myyrmäki Stadion Vantaa

Food & Wine Festival on kesäkuussa 2020 ensimmäistä kertaa järjestettävä iskelmä- & pop-musiikkia ja ruoka- & juomakulttuuria innovatiivisesti yhdistävä, kaksipäiväinen ulkoilmafestivaali Myyrmäki Stadionilla. Esiintyjinä Laura Vuotilainen, Anne Mattila, Elastinen, Paula Koivuniemi jne.

Ruoat on tehnyt tai tekee top chef voittaja vuosimallia 2012 ja kaappaus keittiössä ja mitä kaikkia vastaavia ohjelmia onkaan. Juomapuolella saavissa monien eri maiden viininmaahantuojien ja olutpanimoiden valikoimista.

Hinta: Hankimme VIP liput. Hinta jäsenelle 87,00 € ja avecille 125,00 €. Maksuviite 20307. Juomat omakustanteiset.

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 15.4.2020 mennessä sähköpostitse sipsukoponen@hotmail.com

VIP -lippuun kuuluu:

- Oma sisäänkäynti tapahtuma-alueelle
- Ilmainen tavarasäilytys
- Iskelmä Myyrmäki VIP-passi
- Pääsy ohjelma-alueen VIP alueelle
 - Pääsy lavan sivustan Vip-terassille
- Pääsy katettuun Vip-katsomoon
- Buffet -illallinen VIP-loungessa

VIP-alueella oma anniskelun myyntipiste sekä WC. Juomat omakustanteiset. 

- - - - - - - - - - - - - - - 

HEINÄKUU

Lomaillaan! Säästä pari lomapäivää syyskuuhun.

- - - - - - - - - - - - - - - ​

ELOKUU

Tiedossa: Ravut ja viinit! Lisätietoa myöhemmin. 

- - - - - - - - - - - - - - - ​

SYYSKUU

- Octoberfest Tahkolla
to-su 24-27.9.2020

Yöpyminen MMA Helsingin yhdistyksen upeissa mökeissä. Vain 16 nopeinta mahtuu mukaan! Lisätietoa myöhemmin.

Hinta: Tiedotetaan lähempänä. 

Ilmoittautuminen: Voit jo ilmoittautua mukaan sähköpostitse sipsukoponen@hotmail.com

- - - - - - - - - - - - - - - ​

LOKAKUU

- Viini ja ruokamessut, Helsingin Messukeskus
to-su 22-25.10.2020 

Lisätietoa myöhemmin.

- - - - - - - - - - - - - - - ​

Tervetuloa mukaan!

Alapuolella olevasta liitetiedostosta pääset myös lataamaan Viinikillan vuoden 2020 ohjelmaan!

Liitetiedostot: 
LiiteKoko
PDF icon Ole hyvä ja lataa: Viinikilllan ohjelma 2020564.31 KB