Hallitus 2023

Keitä me olemme? MMA Helsingin hallitus 2023 esittäytyy.
Katariina Haapanen

Katariina Haapanen
puheenjohtaja

MMA Helsingin puheenjohtajana ja ammattijärjestömme varapuheenjohtajana toimii siuntiolainen Katariina Haapanen. Hän työskentelee Suomen suurimman kotimaisen vartioimisliikkeen markkinointipäällikkönä ja opiskelee oikeustiedettä. Vapaa-ajallaan Katariina sovittelee riita- ja rikosasioita ja auttaa vapaaehtoisena Rikosuhripäivystyksessä. Katariina rentoutuu viettämällä aikaa tallilla hevosensa kanssa, kuntosalilla sekä matkustellen kotimaassa ja maailmalla.  

MMA:ssa hän haluaa olla rakentamassa tulevaisuuden tiennäyttäjien ammattijärjestöä, jossa toiminnan kehittämistä ohjaa aidosti jäsenten toiveet ja tarpeet: “Haluan, että jäsenemme tuntevat MMA:n työelämän tukipilarina, joka tarjoaa auttavan käden niin urakehitykseen, kouluttautumiseen kuin työelämän konflikteihin liittyvissä kysymyksissä. Tuomme yhteen myynnin, markkinoinnin ja oston ammattilaiset sekä tuemme jäsentemme verkostoitumista, kehittymistä, jaksamista ja omannäköisen työuran rakentamista. Tässä kaikessa sinua auttavat asiantunteva henkilöstömme, alamme parhaat juristit sekä vakavarainen työttömyyskassa.”

Lisäksi erityisen lähellä Katariinan sydäntä ovat järjestömme monipuolinen palvelu- ja ohjelmatarjonta.  MMA tarjoaa jäsenilleen vuosittain yli 500 koulutusta sekä lomamökki- ja virkistymistoimintaa ja 23 paikallisyhdistyksen ohjelmiston. 

“Olen käytettävissänne keskustelulle ja kuuntelen mielelläni jäsentemme ajatuksia ja toiveita toiminnallemme. Hymyillään, kun tavataan!­”

Pertti Sipola

Pertti Sipola
varapuheenjohtaja

Pertti Sipola ei esittelyjä kaipaa. Hän on ollut liiton jäsenenä jo vuodesta 1991, ja hallituksessa tämä on hänelle toinen vuosi. MMA:n lisäksi Pertin elämään mahtuu kuitenkin paljon muutakin: työkseen kaukolämpö- ja höyrylaitoksia teollisuuteen ja kuntasektorille myyvälle kulttuurinnälkäiselle Pertille elämässä tärkeintä on 5-vuotias pojanpoika. Pertti on myös jäsenenä Energiateollisuus ry:n Kaukolämmön toimialaryhmässä. 

MMA:ssa Pertti arvostaa eniten sitä, että tämä järjestö tarjoaa aidosti sen, mitä myyntityössä tarvitaan. Sen lisäksi Pertti on vuosien ajan nähnyt aitiopaikalta, kuinka MMA on kehittynyt vuosien saatossa aina parempaan suuntaan. Eikä mökkitarjontakaan huonompi ole. 

Tällä MMA Helsingin hallituksen kaudella Pertti toimii varapuheenjohtajana. 

Komeasta tittelistä huolimatta Pertti haluaa pitää yhteydet jäsenistöön tiiviinä: ”Hallitus on jäseniä varten ja siksi haluan, että jäsenemme voivat matalalla kynnyksellä olla minuun yhteydessä ja kertoa, mitä haluavat hallituksen tekevän jäsenistön eteen. Tavoitteeni on, että MMA on Suomen tasapuolisin järjestö jäsenilleen ja että jäsenet tuntevat saavansa vastinetta jäsenmaksulleen.” 

Tästä vuodesta tulee tälle jatkuvasti kehittyvälle järjestölle tähänastisista legendaarisin. Siksi Pertti kannustaa jäseniä osallistumaan erityisen aktiivisesti:”MMA Helsinki viettää juhlavuotta 90-vuotisen taipaleensa kunniaksi ja me teemme niistä juhlista ikimuistoiset. Jos koet juhlien järjestämisen omaksesi, niin otathan yhteyttä, sillä lisäkäsiä tarvitaan!” 

Tiina Lindwall

Tiina Lindwall
sihteeri

Tiina Lindwall toimii MMA Helsingissä juhlavuoden hallituksessa sihteerinä. MMA:n jäsenenä hän on ollut jo vuodesta 2003. Alun perin monia muita ammattiliittoja vapaampi toiminta ja ideologia sekä hyvät lakipalvelut vetivät Tiinan järjestön jäseneksi, mutta tänä päivänä hän antaa erityistä kiitosta myös järjestön hyville koulutuksille ja mökkiedulle.  

Matkailusta, taiteesta, hyvästä ruoasta juomien kera ja vauhdista nauttiva Tiina on mukana paitsi hallituksessa, myös Kulttuurikillassa, Viini- ja Olutkillassa sekä Sales Ridersissa. Kulttuurikillassa Tiina hoitaa toiminnantarkastajan virkaa ja Hiipivät Lohikäärmeet ry:ssä hän on varakäärmeenä. 

Ei liene ihme, että hallitustyöskentelyssä Tiina haluaa juurikin pitää harrastekiltojen puolta ja tarjota innokkaalle hallitusjoukolle kokemuksen tuomaa tasapainoa: ”Haluan olla rakentamassa hyvin moniäänistä järjestöä, johon kuuluuisi kaikenikäisiä ja kaikenlaista kokemusta omaavia myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia.”  

Vapaaehtoistoiminnalta jäävänä aikana Tiinan voi löytää laskettelemasta tai taiji-tunnilta tai palkkatöistään työterveyden asiakkuuspäällikön tehtävien parista. Tänä vuonna hänen, kuten muunkin hallituksen aikaa kuluu myös syntymäpäiväjuhlien valmisteluun: ”Helsingin aluejärjestömme täyttää 90 vuotta tänä vuonna. Todella kunnioittava ikä, jota juhlimme sen tuomalla arvokkuudella!” Tarkkaile siis postiasi… 

Mikko Nenonen

Mikko Nenonen
kasööri

Mikko Nenonen on tämän vuoden hallituksen kasööri. (1700-luvun jälkeen syntyneet jäsenet voivat tsekata sanan merkityksen täältä.) Pompöösistä tittelistä huolimatta Mikko haluaa palvella ensisijaisesti nuoria, työelämän alussa olevia jäseniämme.  

”Järjestömme tulee olla kiinni ajassa, mutta historiasta on hyvä ammentaa”, Mikko ajattelee. Mikolle MMA on ensisijaisesti tekijöiden organisaatio ilman tunkkaista puoluepolitiikkaa tai ismejä. 

Siviilissä kemianalan myynti- ja valmistusyritys Estko Nordic Oy:ssä Chief Commercial Officerin tittelillä operoiva Mikko on työskennellyt myynnin ja markkinoinnin parissa jo yli 35 vuotta. Mikko on siirtynyt lihatiskiltä K-kauppiaaksi ja kenttämyyjästä myyntijohtajaksi sekä ostajasta ostojohtajaksi, ja jossain välissä on oltu yrittäjänä, Key Account Managerina ja tuotepäällikkönäkin. Vapaa-ajallaan hän viihtyy musiikin, luonnon, taiteen ja matkailun parissa. 

Hän haluaa mahdollistaa jäsenistölle erilaisia kohtaamisia yli rooli-, ikä- ja muiden keinotekoisten rajojen. Hän kannustaakin jäsenistöä tulemaan mukaan tapahtumiin ja laittamaan paikallisyhdistyksemme hallitukselle vinkkejä siitä, millainen paikallinen toiminta kiinnostaisi! 

Pauliina Ramberg

Pauliina Ramberg
tapahtumavastaava 

Toista vuottaan hallituksessa istuva Pauliina Ramberg toimii MMA Helsingin 90-vuotisjuhlavuoden tapahtumavastaavan roolissa. Tapahtumavastaavana hänellä onkin mahdollisuus rakentaa verkostoituvaa ammattiliittoa ja tukea jäsenten yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Avainasiakkkuuspäällikkönä lääkinnällisten laitteiden parissa NordicInfu Carella työskentelevä kahden lapsen äiti harrastaa ratastusta, ja vapaa-ajasta iso osa menee lasten kanssa talleilla. Hän kannustaa kokemattomiakin ratsastajia kokeilemaan lajia, sillä hevoset saavat ajatukset irti arjesta.

Viime vuonna hallituksessa nuorisovastaavana toiminut Pauliina pitää tärkeänä, että etenkin nuoret aikuiset saadaan tietoiseksi siitä, miten ammattiliiton jäsenyys voi auttaa työelämän ongelmatilanteissa. Järjestäytyminen luo turvaa, vaikka monet löytävätkin jäsenyyden vasta, kun sitä olisi jo tarvittu. Parempi tietysti myöhään kun ei milloinkaan!

MMA:ssa Pauliina arvostaa erityisesti sitä, että tämä liitto on tehty myynnin ja markkinoinnin ammattilaisille: ”MMA:n tarjoama koulutus on kohdennettu juuri meidän arkeen sopivaksi ja koulutuskalenterista löytyy aina mielenkiintoista ohjelmaa, jota voi työssä hyödyntää! Käy vaikka heti kurkkaamassa!”, hän rohkaisee.

”MMA:ssa on hyvä meininki ja täällä tosiaan yritetään miettiä, kuinka jäseniä voitaisiin tukea ja auttaa.Meihin hallituksessa saa olla yhteydessä, jos pukkaa ideaa siitä, mitä voitaisiin kehitellä. Me ollaan täällä teitä varten!”

Simo Virtala

Simo Virtala
tapahtumavastaava

Simo Virtala (tai joskus Simppa) on vuoden 2023 hallituksessa uusi vanha tekijä: nyt hänet nähdään tapahtumavastaavana Pauliina Rambergin kanssa. Vaikka Simo tällä erää uusi MMA Helsingin hallituksen jäsen, MMA:ssa hän on jo meritoitunut. Simo on ehtinyt olla järjestössämme mukana jo vuodesta 2002, välillä kattojärjestön vastuutehtävissä, välillä ihan “vain” rivi- (joskin aktiivisena!) jäsenenä.  

Siistin sisävapaaehtoistyön lisäksi Simolla virtaa bensaa suonissa. Hän on moottoripyöräkilta SalesRidersin hallituksen varapuheenjohtaja. Simo työskentelee terveydenhuoltoalalla myynnin kehityspäällikkönä sen ajan, minkä moottorinpärinältään ja hallitustyöskentelyltään joutaa. Pitääkseen itsensä menevänä, tämä tekijämies harrastaa aktiivisesti ja monipuolisesti liikuntaa vapaa-ajallaan. 

Paikallisyhdistyksemme hallituksessa tapahtumavastaavana Simo haluaa luoda jäsenmaksuille lisäarvoa tuottamalla mielenkiintoisia, houkuttelevia tapahtumia. Simo toivoo myös voivansa kehittää MMA:ta aiempaa dynaamisempaan suuntaan ja houkutella mukaan erityisesti uusia, nuoria jäseniä. Siispä: kaikki vinkit, ideat ja toiveet tapahtumista ja järjestömme kehittämisestä Simolle siis! 


Jyri Järvinen

Jyri Järvinen
mökkivastaava 

Alun perin Jyväskylästä kotoisin oleva Jyri Järvinen on koko MMA:n hallituksessa rivijäsenenä, ja luottamustoimien ohella Jyri on myynnin konsultti ja partneri Sellai Oy:ssä, joka auttaa yrityksiä myynnin prosesseissa ja myyntityössä. Helsingin MMA:n hallituksessa Jyri toimii tänä vuonna mökkivastaavana. 

”Haluan olla varmistamassa, että jäsenillämme on viihtyisät mökit käytettävissä ympäri vuoden,” Jyväskylän Jyri kuvaa suunnitelmiaan kuluvalle hallituskaudelle, “Kuulen mielelläni ideoita ja ajatuksia tämän tiimoilta.” 

Mökkien ohessa Jyrille on hallitustoiminnassa tärkeää olla edistämässä jäsenten verkostoitumista ja tapahtumien toteutumista. 
 

Simo-Eemil Nurmela

Simo-Eemil Nurmela
nuorisovastaava

Simo-Eemil Nurmela on hallituksen uusi vahvistus, nuorisovastaava ja apulaismökkivastaava. Simo-Eemil on 25-vuotias, pian valmistuva tradenomi Haaga-Helia-ammattikorkeakoulusta, joka harrastaa vapaa-ajallaan monipuolisesti liikuntaa eri muodoissaan.

MMA:n Simo-Eemil on valinnut omakseen, sillä tämä järjestö palvelee hänen nykyistä koulutustaan sekä tulevia työtehtäviään parhaiten. Vaikka Simo-Eemil arvostaa jokaista jäsentä tasapuolisesti, lähimpänä nuorisovastaavan sydäntä ovat kuitenkin nuoret, työssäkäyvät jäsenet. Etenkin siis sinä nuori jäsenemme tai jäsenyyttä harkitseva: ota yhteyttä Simo-Eemiliin ja kysy, miksi jäsenyys kannattaa!Jäsenten auttamisen lisäksi Simoeemil kantaa kortensa kekoon koko järjestön menestymiseksi: ”Haluan olla rakentamassa ammattijärjestöä, joka luo yhteiskuntaan hyvät edellytykset työssä menestymiseen.


Markku Castren

Markku Castrén
jäsen- ja kunniamerkkivastaava 

Markku Castrén on ollut MMA Helsingin toiminnassa mukana vuosituhannen vaihteesta alkaen, vuoroin yhdistyksen hallituksessa ja vuoroin liiton valtuustossa. Hän edustaa tällä valtuustokaudella Helsingin paikallisyhdistystä järjestön valtuustossa. Tämän lisäksi Markku toimii myös moottoripyöräkilta Sales Ridersin puheenjohtajana. Markku viihtyy muutenkin luonnon ja moottoriajoneuvojen rajapinnassa: vapaa-ajallaan hän harrastaa moottoripyöräilyä, vanhoja autoja, kalastusta ja luonnossa liikkumista.

Alun perin Markku on tullut mukaan hallitustyöskentelyyn jäsenten toivomuksesta, ja sillä tiellä hän edelleen: “Nöyrin mielin yritän ajaa jäsenistön, yhdistyksen ja liiton etuja”, Markku kommentoi.

Minna Ollila

Minna Ollila
kiltayhteyshenkilö

Tämän vuoden hallituksessa uutta, kiltayhteyshenkilön roolia toimittaa Minna-Maria Ollila, lyhyemmin Minna. Viime vuonna kiltatiedottajana aloittanut Minna on ottanut roolin omakseen, ja tänäkin vuonna hän haluaa kehittää koko järjestön toimintaa juuri kiltojen ja niitä koskevan tiedonvälityksen kautta. Tästä hyötyy koko jäsenistö: ”Moni jäsen ei tiedä kiltojen toiminnasta paljoakaan, ja haluankin saada tietoa jaettua jäsenillemme kiltojen toiminnasta ja tapahtumista kehittämällä niistä tiedottamista.Tiedotu stiimimme kehittää tiedotustoimintaa eteenpäin osana koko MMA:n kehitystä”, Minna lupaa. Hän rohkaisee kaikkia jäseniä tutustumaan kiltojen toimintaan, sillä sitä kautta saa paljon uutta sisältöä elämäänsä muiden myyntihenkisten kanssa. 

Minnalla on monipuolinen ja pitkä työhistoria, joka on vienyt Kemin Lapinportista maailmalle lähtenyttä naista eri työtehtäviin, aina baarimestarista yrittäjyyden kautta nykyiseen työnkuvaansa myyntijohtajaan asti. Monipuolisissa luottamustoimissa (esimerkiksi Talotoimikunnan puheenjohtajana ja Turvallisuustiimin sihreerinä) meritoitunut Minna on henkeen ja vereen kesäihminen. Luonnossa viihtyvä Minna harrastaa matkailua ja valokuvausta ja rentoutuu kulttuurin ääressä. MMA:ssa Minna on ollut jäsenenä jo yli 20 vuotta. 

Ammattijärjestönä MMA on kehittymässä Minnan mielestä oikeaan suuntaan yhdistymällä muiden akavalaisten liittojen kanssa, ja tätä kehityskulkua hän haluaakin olla vahvistamassa:”Myyjänä haluan kuulua oman alani järjestöönja saada kattavat lakipalvelut tarvittaessa. (Näitä on hyödynnetty ja todella hyviä onkin!) MMA:n tarjoamat laajat edut olen hyödyntänyt aina, varsinkin koulutukset.” 

Raakel Koittola
sosiaalisen median sisällöntuottaja

Hallituksen tuore vahvistus Raakel Koittola pelaa MMA Helsingin ykkösketjussa sosiaalista median sisällöntuottajan paikkaa. Etelä-Pohjanmaalta Helsinkiin muuttaneen Raakelin sydän sykkii tapahtumatuotannolle, elämyksille, kulttuurille ja urheilulle. Hän edistääkin näitä palkkatyössään HIFK:n myynti- ja markkinointipäällikkönä, minkä lisäksi hän toimii alan järjestln Sponsorointi ja tapahtumat ry:n hallituksen puheenjohtajana.  

MMA:ssa Raakel pitää siitä, että tämän liiton jäsenet ovat valmiita tarttumaan toimeen, kokeilemaan ja tekemään uusia asioita, niin syntyy kehitys. Hänelle MMA on tekijöiden järjestö, jossa voi rakentaa jotakin suurempaa. 

”Haluan, että ammattijärjestö pystyy tukemaan ihmisiä erilaisissa vaiheissa. Uskon, että kun kohdataan ja koulutetaan – nähdään ja keskustellaan – pystytään kaikki olemaan itse sekä yhdessä parempia”, Raakel perustelee.  

Koronan jälkeisessä ajassa tarvitaan verkostoja ja ihmisten tuomista yhteen. Raakel haluaa olla rakentamassa järjestöä, joka on mukana jäsentensä juhlan hetkinä, näkemässä sitä työtä, jota teemme ja kiittämässä – sekä vaikeina aikoina, tukemassa ja antamassa erilaisia resursseja ja työkaluja. Avun ja tuen hakemisen kynnys on pidettävä matalalla. 

”Lupaan olla hallituksen jäsenenä rakentamassa tätä kehitystä ja edistämässä kohtaamisia, mahdollistamalla kohtaamisia ja kehittämällä yhdessä”, hän summaa. 

Sussy Sáenz
social media content creator

Sussy Sáenz represents the international members on the board this year. In Finland, she goes by the name Sussy Sáenz, but her full name is Sussy Rosalynd Sáenz Escusel. Some people even call her by her middle name, Rosalynd. A dear member has many names! 

More precisely her role on the board is to create social media content. When we’ll need help with social media, going English, or capturing special moments with a camera, Sussy is our go-to person. Being a creative and curious mind, she’s drawn to data-driven content creation and aligning marketing and business outcomes. To her, it is pure joy to design brands and market them. In her free time, you can find her doing sports such as golf, squash, and fitness training, or over a mochaccino, a heartwarming meal, or telling stories and belly-laughing with her loved ones. 

The MMA is just the right trade union for her, as here she founds a comprehensive array of services, training, and discounts: ”As my understanding stands, MMA has got your back. Not only can MMA tell you your rights, but MMA will also defend your rights. Therefore, I applaud MMA’s legal aid. But, as the workplace is transformed by automation and robotics, the trade union should demand training, lifelong learning, and social protection for talent to transition to the upcoming world of work”, she states.  

She clarifies the statement: As a trade union, MMA has an incredible network encompassing Finland’s ecosystem of sales and marketing professionals. By leveraging MMA’s membership, it can reach the biggest corporations. When it comes to multinational companies, MMA can raise a serious issue that is being ignored at the office level. A problem that occurs locally may not be known to senior management, and MMA can help resolve it. 

And, the icing on the cake for her is us, the friendly and welcoming people of the MMA trade union. She continues: ”I find it close to my heart that MMA is a community of professionals united by a shared passion for sales and marketing. MMA understands and believes that sales and marketing are the drivers of new products and services. And MMA promotes connecting customers with companies and keeping an eye on consumer needs is what we do.” 

As a member of the Board, Sussy wishes to work with the board members to cultivate a collaborative and creative community, foster an open dialogue, and spark forward-thinking ideas based on a shared vision. ”For members, when you join MMA, you join a strong community. For now, as we build a bright future together, let’s get to know each other better!” 

Selja Tiilikainen

Selja Tiilikainen
tiedottaja

Nämäkin tekstit ovat viime vuoden hallituksesta tutuksi tulleen Selja Tiilikaisen kynästä. Selja jatkaa MMA Helsingin tiedottajan pallilla toista vuottaan. Tämän toimen ulkopuolella Selja toimii ohjelmistoyritys React & Sharen operatiivisena johtajana sekä ajoittain freelance-toimittajana. MMA:han hän on päätynyt alun perin ikään kuin sattumalta mutta jäi sille tielleen löydettyään hallituksesta kiinnostavia haasteita ja mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia.  

Tiedottajana Selja toivoo voivansa palvella jäsenistöä huolehtimalla omalta osaltaan, että paikallisyhdistyksen jäsenistöllä on tieto siitä, mitä missä ja milloin on mahdollisuus osallistua ja verkostoitua kollegoiden kanssa. “Verkostoitumisen merkitystä nykytyöelämässä ei voi liikaa korostaa”, hän huomauttaa. 

Selja ei toimi myynnin, markkinoinnin tai oston perinteisissä rooleissa, mutta hän haluaa kannustaa kaikkia kaltaisiaan liittoutumaan: “Minulle MMA on ensisijaisesti yhdessä tekemistä. Tule reippaasti mukaan toimintaan kehittämään tulevaisuuden ay-liikettä!”