Hallitus 2022

Keitä me olemme? MMA Helsingin hallitus 2021 esittäytyy.
Katariina Haapanen
Kuva: Jenna Lehtonen

Katariina Haapanen
puheenjohtaja

MMA Helsingin puheenjohtajana ja koko ammattijärjestön varapuheenjohtajana toimii siuntiolainen Katariina Haapanen. Hän työskentelee Suomen suurimman kotimaisen vartioimisliikkeen markkinointipäällikkönä ja opiskelee oikeustiedettä. Vapaa-ajallaan Katariina sovittelee riita- ja rikosasioita ja auttaa vapaaehtoisena Rikosuhripäivystyksessä. Lisäksi Katariina omistaa seniorikoiran, jonka kanssa lenkkeily sekä matkustelu ja kulttuuri ovat lähellä hänen sydäntään. 

MMA:ssa hän haluaa olla rakentamassa tulevaisuuden tiennäyttäjien ammattijärjestöä, jossa toiminnan kehittämistä ohjaa aidosti jäsenten toiveet ja tarpeet. 

“Haluan, että jäsenemme tuntevat MMA:n työelämän tukipilarina, joka tarjoaa auttavan käden niin urakehitykseen, kouluttautumiseen kuin työelämän konflikteihin liittyvissä kysymyksissä. Tuomme yhteen myynnin, markkinoinnin ja oston ammattilaiset sekä tuemme jäsentemme verkostoitumista, kehittymistä, jaksamista ja omannäköisen työuran rakentamista. Tässä kaikessa sinua auttavat asiantunteva henkilöstömme, alamme parhaat juristit sekä vakavarainen työttömyyskassa.” 
 
Lisäksi Katariina muistuttaa järjestön monipuolisesta palvelu- ja ohjelmatarjonnasta.  MMA tarjoaa jäsenilleen vuosittain yli 300 koulutusta sekä lomamökki- ja virkistymistoimintaa ja 23 paikallisyhdistyksen ohjelmiston.  
 
“Olen käytettävissänne keskustelulle ja kuuntelen mielelläni jäsentemme ajatuksia ja toiveita toiminnallemme. Hymyillään, kun tavataan!­” 

Maria Kankaanpää
Kuva: Jenna Lehtonen

Maria Kankaanpää
varapuheenjohtaja ja sihteeri


Varapuheenjohtajana ja sihteerinä MMA Helsingissä toimiva Maria Kankaanpää haluaa kannustaa jäseniä olemaan häneen yhteydessä missä tahansa asiassa. “Kuulen mielelläni ideoita ja toiveita suoraan jäsenistöltä matalla kynnyksellä. Jos en osaa auttaa, ohjaan eteenpäin oikealle henkilölle”, Maria kannustaa. 

Uudelle hallituskaudelle Marialla on kaksi toivetta. Itse hän toivoo voivansa auttaa tapahtumista ja jäseneduista vastaavien työtä, jotta he saavat keskittyä tuottamaan lisäarvoa jäsenillemme. Koko hallitukselta hän toivoo uusia tuulia ja ideoita tekemiseen, etenkin, kunhan pandemia helpottaa. 

MMA Helsingin luottamustoimien lisäksi Maria on MMA:n hallituksen varajäsen ja työskentelee Account Managerina Vertaa.fissä, jossa hän vastaa asiakkuuksista ja uusasiakashankinnasta. Lisäksi Maria on kamppailulajiharrastaja, joten MMA on hänelle tuttu käsite siltäkin puolelta, joskin urheilussa myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten sijaan lyhenne tarkoittaa termiä mixed martial arts, vapaaottelun kansainvälistä nimeä. 

Selja Tiilikainen
Kuva: Jenna Lehtonen

Selja Tiilikainen
tiedottaja

Ensimmäistä vuottaan MMA Helsingin hallituksessa toimiva Selja Tiilikainen työskentelee asiakkuusjohtajan tehtävissä yrityksessä nimeltään React & Share. Hän toivoo ammattijärjestötyöskentelyllään voivansa tukea ihan jokaisen työuraa, mitä tahansa se tuo kunkin eteen. Tiedottajana hänelle tämä tarkoittaa tietenkin, että vuoropuhelu hallituksen ja jäsenistön välillä olisi mahdollisimman saumatonta. 

Ihmisten parissa töitään tekevä Selja nauttii sosiaalisuudesta myös vapaa-ajallaan. Ison ystäväpiirin lisäksi Selja harrastaa lenkkeilyä mutta etenkin huonolla säällä hänet löytää keittiöstä leipomasta tai sohvalta lukemasta. 


Maria Kastruni
tapahtumavastaava

Jo pitkään MMA Helsingin toiminnassa mukana ollut Maria Kastruni on myös vapaa-ajallaan monipuolinen tekijä. Tällä hetkellä hän työskentelee Teboil Oy Ab:llä myyntiassistenttina, mutta merkonomitutkintonsa lisäksi Maria hallitsee leipuri-kondiittorin, ratsastuksenohjaajan ja pukuompelija työt. Työn ulkopuolella Maria pelaa roolipelejä ja toimii tämän vuoden MMA Helsingin hallituksessa toisena tapahtumavastaavana.  

Tapahtumavastaavana hän toivoo voivansa tarjota jäsenistölle tänä vuonna mielenkiintoisia tapahtumia, erityisesti sitten, kun vallitseva pandemiatilanne on vihdoin ohi ja tapahtumia voi jälleen järjestää livenä. Siispä, mikäli sinulla on ideoita tai toiveita tapahtumista, ota Mariaan yhteyttä! 

Pertti Sipola
Kuva: Jenna Lehtonen

Pertti Sipola
tapahtumavastaava

KPA Unicon Oy:llä myyntipäällikkönä työskentelevä Pertti Sipola on toinen tämän vuoden tapahtumavastaava. Hallitustyöskentelyssä ja tapahtumavastaavan roolissa hän pitää erityisesti uusien tuttavuuksien tapaamisesta. Hän kannustaa jäsenistöä vinkkaamaan tapahtumaideoista, sillä hänen tavoitteenaan on järjestää jäsenistön toiveiden mukaisia tapahtumia – ainakin, jos ja kun pandemiatilanne saadaan hallintaan.  

Työn ja MMA Helsingin luottamustehtävien lisäksi Pertti on kovan luokan elokuvaharrastaja. Hän kertoo käyvänsä katsomassa elokuvia ihan teatterissa jopa viisi kertaa viikossa. Elokuvien suhteen kaikkiruokaisen Pertin uusin aluevaltaus ovat lastenelokuvat, joihin häntä vie 4-vuotias pojanpoika. Pauliina Ramberg
Kuva: Jenna Lehtonen

Pauliina Ramberg
nuorisovastaava 

Toinen opiskelija- ja nuorisovastaavista Pauliina Ramberg on omien sanojensa mukaan pullantuoksuinen kotihiiri, joka harrastaa jatkuvaa siivousta kotona. Joskus tiskit saavat kyytiä jo ennen kuin Pauliina on ehtinyt takkia riisua!  

Alkaneelta hallituskaudelta Pauliina odottaa livetapahtumia ja yhteisiä kokoontumisia tuttujen ja kollegojen kanssa. Nuorisovastaavana toimiva Pauliina toivoo erityisesti, että after work -tapahtumien perinne saataisiin jälleen käyntiin. 

Vapaa-ajallaan Pauliina harrastaa siivoamisen lisäksi hevosurheilua ja työskentelee avainasiakaspäällikkönä Nordic Infucare Ab:llä diabetestiimissä. Vaikka Pauliina nauttii myös talviurheilusta, hänellä on katse jo kesässä, jolloin luonto herää eloon. Jäsenistöä hän haluaa tsempata toivomalla kaikille terveyttä ja vapaata yhdessäoloa.

Mikko Nenonen
Kuva: Jenna Lehtonen

Mikko Nenonen
nuorisovastaava

Mikko Nenonen on vuoden 2022 hallituksessa toinen opiskelija- ja nuorisovastaavista. Tähän toimeen hän tarttui, koska haluaa lisätä myyntityön arvostusta ja tarjota verkostoitumistilaisuuksia etenkin opiskelijoille työelämänsä alkutaipaleella oleville. Siksi hän odottaakin, että tuoreen hallituskauden aikana voisi järjestää tapahtumia – ihan sellaisia vanhoja kunnon livetapahtumia mutta toki myös verkossa. 

Mikäli sinulla on mielessäsi erityisesti MMA:n nuoria tai opiskelijoita koskevia ideoita, ajatuksia hyvistä tapahtumista tai kauttasi voi järjestää oppilaitosvierailuita myyntityön tai MMA:n nimissä, ota reippaasti yhteyttä! 

MMA Helsingin toiminnan ohessa Mikko työskentelee myynnin, strategisen suunnittelun, mainonnan ja tuotteistuksen parissa Chief commercial officerin roolissa. Yritys, jossa Mikko työskentelee, on nimeltään Estko Nordic Oy, jonka alaa ovat tekno- ja siivouskemia.  

Työn ja hallitustoiminnan ohella Mikko on musiikkimiehiä. Rumpuja pääinstrumenttinaan soittavaa musiikin yleismiestä voisi tituleerata myös levyttäneeksi artistiksi. Vinyylille äänittämisen lisäksi hän on muusikonurallaan soittanut muun muassa Kirkan lämmittelijänä ja säestänyt Kuju Hyttistä. 

Jyri Järvinen
mökkivastaava 

Alun perin Jyväskylästä kotoisin oleva Jyri Järvinen on koko MMA:n hallituksessa rivijäsenenä, ja luottamustoimien ohella Jyri on myynnin konsultti ja partneri Sellai Oy:ssä, joka auttaa yrityksiä myynnin prosesseissa ja myyntityössä. Helsingin MMA:n hallituksessa Jyri toimii tänä vuonna mökkivastaavana. 

”Haluan olla varmistamassa, että jäsenillämme on viihtyisät mökit käytettävissä ympäri vuoden,” Jyväskylän Jyri kuvaa suunnitelmiaan kuluvalle hallituskaudelle, “Kuulen mielelläni ideoita ja ajatuksia tämän tiimoilta.” 

Mökkien ohessa Jyrille on hallitustoiminnassa tärkeää olla edistämässä jäsenten verkostoitumista ja tapahtumien toteutumista.  

Markku Castrén
seniorivastaava 

Seniorivastaavana toimii 58-vuotias Markku Castrén. Hän on myynnin ja markkinoinnin ammattilainen Siuntiosta, läntiseltä Uudeltamaalta. Hän työskentelew RTV-Yhtymän Espoon myymälässä. 

HMMAn toiminnassa Markku ollut vuosituhannen vaihteesta alkaen, vuoroin yhdistyksen hallituksessa ja vuoroin liiton valtuustossa. Lisäksi hän toimii myös moottoripyöräkillan varapuheenjohtaja. Alun perin Markku tuli mukaan hallitustyöskentelyyn jäsenten toivomuksesta, ja sillä tiellä hän edelleen; “Nöyrin mielin yritän ajaa jäsenistön, yhdistyksen ja liiton etuja”. 

Liittotoiminnan ja työn ulkopuolella  Markku harrastaa moottoripyöräilyä, vanhoja autoja, kalastusta ja luonnossa liikkumista.

Tiina Lindwall
Kuva: Jenna Lehtonen

Tiina Lindwall
golfvastaava

Hallituksessa tänä vuonna golfvastaavana toimiva Tiina Lindwall on myös työvaliokunnan jäsen. Näiden luottamustoimien ohessa hän on aktiivinen kiltatoiminnassa; hän on jäsenenä Kulttuuri-, Olut- ja Viini- sekä MP Sales Riders -killoissa. Rivijäsenyyden lisäksi hän on toiminnantarkastaja Kulttuuri- ja Olut- ja Viinikilloissa.  

Tiina kannustaa jäseniä liittymään mukaan kiltatoimintaan, sillä tarjolla on hyvin monipuolisia tapahtumia ja mukavaa seuraa. Kiltojen tapahtumista Tiina vinkkaa esimerkiksi ensi kesän Hamina Tattoo -tapahtuman ja Kulttuurikillan Ahvenanmaan retken, Olut- ja Viinikilta W&B:n Grand Campagne Vanhalla Ylioppilastalolla  sekä MP Sales Ridersin kauden avajaisajon Tallinnaan ja Viron MP -museoon ja rakennuspajaan One Sixty. 

Lukuisten luottamustoimiensa ja harrastuksien, kuten taiji, laskettelu ja mökkeilyn ulkopuolella Tiina työskentelee Pihlajalinna työterveydessä asiakkuuspäällikkönä. Taijia Tiina on harrastanut noin 15 vuotta ja toimii varakäärmeenä Hiipivien Lohikäärmeiden, Lohikäärmeiden neuvostossa. 

Minna Ollila
Kuva: Jenna Lehtonen

Minna-Maria Ollila
kiltatiedottaja 

MMA Helsingin varajäsenenä ja kiltatiedottajana ensimmäistä vuotta toimii Helsingissä asuva Minna-Maria Ollila. Minnana tunnettu pohojosen plikka muutti työnhaussa nuorena Helsinkiin Kemistä, Perämeren helmestä. 

Minna työskentelee tällä hetkellä myyntijohtajana suomalaisessa yrityksessä nimeltään Atao Oy, joka myy ja kehittää yrityksille HSQE-projektien hallintaan ja liiketoiminnan kehittämiseen tarkoitettuja UMBRELLA-ohjelmistoja ja asiantuntijapalveluita. Entisenä huoltamo- ja lounasravintolayrittäjänä ja myyntialalla jo pitkään toimineena häneltä löytyy kokemusta ja näkemystä ”tiskin molemmilta puolilta”. Minnan kotikonttorin assistentteina toimii kaksi kissaa Vili ja Viivi. 

 Osana MMA Helsingin tiedotustiimiä Minna toivoo voivansa tukea kiltojen jäsenhankintaa tuomalla uutta näkemystä kiltojen tiedottamiseen. Hän toivoo mahdollisimman monen MMA:n jäsenen ikään katsomatta saavan pitkän pandemiaodottelun jälkeen mahdollisuuden tutustua sosiaaliseen kiltatoimintaan ja kiltojen upeisiin tapahtumiin. 

Minnan vapaa-aikaa kuluu yhdistystoiminnan lisäksi vapaaehtoistyöskentelyyn talotoimikunnan puheenjohtajana, taloturvallisuushenkilönä ja turvatiimin jäsenenä. Valokuvaus ja ulkoilu ovat niin ikään lähellä Minnan. 10-vuotiaan tyttärentyttären kanssa luontoon on hauska tutustua myös esimerkiksi Pokémoneja jahdaten. 

Harrastuksiin kuuluu myös matkailu, ja mikäli kiltatiedottajasta ei kesällä kuulu, kannattaa häntä lähetä etsimään Visbystä tai kesälomareissulta Euroopasta. Minna toivookin, että vallitseva tilanne mahdollistaa myös ensi vuoden talviloman kaikille halukkaille jossain kaukana ja lämpimässä…