Hallitus 2021

Keitä me olemme? MMA Helsingin hallitus 2021 esittäytyy.


Hallituksen jäsenet 2022 päivitetään pian.

Katariina Haapanen
puheenjohtaja

Olen Haapasen Katariina ja toimin paikallisyhdistyksemme puheenjohtajana. Liittomme aktiivina haluan olla helposti lähestyttävä ja kuunteleva tekijä, joka vaikuttaa paikallisyhdistyksemme toimintaan raikkaalta näkökulmalta, kentän ääntä kuunnellen. Toimintatavoissani olen kokenut hyväksi yhdistää uutta ja vanhaa, eli hyödyntää jo hyväksi koettuja asioita, yhdistäen samalla ripauksen uutta ja ajankohtaista. 

Työskentelen myyvänä headhunterina digitaaliseen rekrytointiin erikoistuneella kasvuyrityksillä sekä sparraan yrityksiä markkinoinnin uudistamisessa ja sisällöntuotannossa. Työtehtävien ohella opiskelen oikeustieteellisessä, jonka kautta liittomme tarjoaman tuen ja turvan edistäminen työelämän erilaisissa vaiheissa ja muutostilanteissa toimii vahvana sydämen asian itselleni. 

Vapaa-ajallani toimin myös Rikosuhripäivystyksen tukihenkilönä, Vantaan kaupungin sovittelijana, eläinsuojelukeskus Tuulispään aktiivina sekä jäsenenä Suomen Hostellijärjestön markkinointityöryhmässä. Itsensä kehittäminen on minulle tapa kasvaa sellaiseksi ihmiseksi, joka haluaa olla – kannustan myös sinua ylläpitämään jatkuvaa nälkää uusia asioita kohtaan!

Hymyillään kun tavataan! 

Jyri Järvinen
varapuheenjohtaja


Olen Jyri Järvinen, Konsultti joka myy, olen osakkaana yrityksessä nimeltä Sellai, missä tarjoamme B2B myynnin ulkoistupalveluita,  MMA jäseneksi liityin jo opiskelijana ja hallitukseen hain ystäväni Jussin suosituksesta noin reilu neljä vuotta sitten. Tämän lisäksi olin/olen myös edistämässä osaltani Kassamme fuusiota osaksi KOKO kassaan, missä leikkisästi koitin saada kassan uudeksi nimeksi MokoMA, mutta tämä ei valitettavasti mennyt läpite ja hyvä niin ;)! Vapaalla viihdyn niin padel- ja sulkapallo kentillä sekä sitä tasapainotan laatuoluiden maistelulla.

Pirjo Aaltovirta
varainhoitaja

Olen Pirjo Aaltovirta eli tuttavallisesti Pipsa. Olen toiminut v. 2010 MMA Helsingin hallituksessa, välissä oli pari vuotta, etten olut toiminnassa mukana. Kokemusta on kertynyt paljon myös MMA hallituksen varajäsenen pestistä. Lähes aina olen toiminut varainhoitaja, kuten nytkin. Varainhoitajan tehtävä on erittäin työteliäs mutta siihenkin on tullut mukaan sähköinen asiointi, joka on nykyaikaa. Olen ollut kiltojen toiminnassa aktiivisesti mukana ja killat tarjoavat monipuolisesti tapahtumia jäsenistölleen. Pitkä kokemus hallitustyöstä ja kokemuksen jakaminen uusille hallitusjäsenille on erittäin tärkeätä, koska paljon on kirjoittamatonta tietoa. Nuorten jäsenten aktivoituminen ja kiinnostus hallitus työskentelyyn on ollut hienoa ja toivon sen jatkuvan tulevaisuudessakin.

Vapaa-aikani kulutan käsitöiden ja muiden kädentaitojen parissa. Kolme bengalikissaa ja yksi maatiainen pitävät myös kotioloissa minut aktiivisena. Toivottavasti päästään näkemään ja vaihtamaan kuulumisia tapahtumissa!

Maria Kastruni
sihteeri, tapahtumakoordinaattori

Olen Maria. Lähdin mukaan Helsingin MMA:n hallitukseen 2017 syyskokouksen kautta ja nyt jatkan seuraavat 2 kautta yhdistyksen sihteerinä. Sihteerin pesti vaatinut ihan uudenlaista omistautumista liitto työlle ja lisäoppia on tullut valtavasti. Jäsenenä olen ollut vuodesta 2015 myynnin ammattilaisissa, mutta olen aina ollut liitto aktivi. Minua ajaa jatkuva halu oppia uutta ja olen tasavertaisuuden lyömätön esitaistelija. Haluan vaikuttaa kanssa myyjien tulevaisuuteen ja hallitustyöskentely on yksi tapa päästä mukaan päätöksentekoon.

Työskentelen tällä hetkellä Teboililla ja työssäni saan nähdä konkreettista hyötyä liitosta. Koronan sekoittanut taloustilanne avaa mahdollisuuksia myös hyvään, kun voimme auttaa jäseniämme hädän hetkellä ja luoda vakautta ja turvaa myös tulevaan. Katse tulee aina olla eteenpäin.Vapaa-ajallani valmennan ratsukoita Uudellamaalla ja nautin itsekin turpa terapiasta oman hevoseni kanssa Sipoossa. Ratsastus on erinomainen monimuotoinen harrastus, jossa pääsee hyvin eroon stressistä ja saa raikasta ilmaa ja liikuntaa.  

Jussi Nikamaa
nuorisotoiminnan koordinaattori,
MMA:n hallituksen jäsen

Olen Jussi Nikamaa, 36-vuotias junantuoma stadilainen myyntimies. Suhtautumiseni elämään on analyyttinen, mutta leppoisa.

Olen lyhyen työurani aikana myynyt ja markkinoinut monenlaisia tuotteita ulkoporealtaista videotuotantoihin ja ICT-ratkaisuihin. Nykyisin toimin avainasiakaspäällikkönä LVI-alan tuotteiden parissa.

Itselleni MMA on rakas ja tärkeä järjestö. Olen ollut MMA:n kanssa tekemisissä jo opiskeluajoista lähtien. Helsingin MMA:n hallituksessa olen ollut vuodesta 2015 lähtien. Nuorisotoiminnan polkaiseminen käytiin tyhjästä oli mukava ja mielekäs haaste kaltaiselleni järjestelijälle.

Vapaa-aikaa vietän sulkapallon, matkailun, viskin maistelun ja harrasteauton puunaamisen merkeissä.

Markku Castren
seniorivastaava, MMA:n valtuuston jäsen

Hei, olen 57-vuotias myynnin ja markkinoinnin ammattilainen Siuntiosta, läntiseltä uudeltamaalta. Työskentelen RTV-Yhtymän Espoon myymälässä.

HMMAn toiminnassa olen ollut vuosituhannen vaihteesta alkaen, milloin yhdistyksen hallituksessa ja milloin liiton valtuustossa. Olen myös mp-killan varapuheenjohtaja. Alun perin tulin hallitustyöskentelyyn jäsenten toivomuksesta ja sillä tiellä jatkan edelleen; nöyrin mielin yritän ajaa jäsenistön, yhdistyksen ja liiton etuja.

Harrastan moottoripyöräilyä, vanhoja autoja, kalastusta ja luonnossa liikkumista.

Maria Kankaanpää
nuorisovastaava, sometiedottaja


Olen Etelä-Pohjanmaalta Helsinkiin muuttanut, can do -asenteella varustettu myyntikoordinaattori, joka tunnetaan iloisuudesta ja järjestelmällisyydestä sekä ystävä- että ammattipiireissä. Olen toista vuotta Helsingin MMA:n hallituksessa nuorisovastaavana, ja kokemusta hallitustoiminnasta olen kartuttanut aiemmin jo muissa tehtävissä, muun muassa toimiessani vuonna 2019 MMA:n hallituksen opiskelijajäsenenä. Osallistuin vähän mutkan kautta MMA:n toimintaan, kun jo opiskellessani myyntityön tradenomiksi liityin MMA:n jäseneksi, ja perustimme Haaga-Helian myynnin opiskelijat ry -opiskelijayhdistyksen, jonka ensimmäisenä puheenjohtajana toimin.

Minusta liittotoiminnassa parasta on ehdottomasti uusiin ihmisiin tutustuminen ja ammatillinen yhteishenki. Haluan tuoda liiton toimintaa uudelle vuosikymmenelle edistämällä avointa keskustelukulttuuria, järjestämällä hyödyllisiä etuja ja tapahtumia jäsenistölle ja huolehtimalla, että jäsenet saavat äänensä kuuluviin liiton toiminnan edistämisessä. Ota rohkeasti yhteyttä linkkarin tai sähköpostin kautta, jos ikinä voin olla avuksi!

Nina From
kiltatiedottaja

Terve! Olen Nina ja ollut jäsen 14.1.2003 lähtien. Näihin vuosiin on kuulunut monenlaista jäsenpalvelun hyötykäyttöä: lehden lukemista kannesta kanteen, nettisivujen sisältöjen tutkimista koulutustarjooman ja työpaikkojen osalta sekä kouluttautumista. Olen käyttänyt myös lakipalveluita sekä työttömyyskassan neuvontaa. MP-killassa olen ollut, kun minulla oli vielä pyörä. Fyysisesti olen osallistunut useisiin koulutuksiin vuosien varrella. Koulutukset ovat olleet erinomaisia ja niissä on ollut kiva myös verkostoitua. Sepä onkin yksi syy siihen, miksi hallitustyöskentely minua kiinnostaa. Myös se, että pääsen käärimään hihat ja yhdessä muiden kanssa luomaan hyviä mahdollisuuksia jäsenille. Olen kiltavastaavan roolissa, joka on minulle viestinnän ihmisenä todella mieluinen. Pääsen kuulemaan kiltalaisilta, millaisia suunnitelmia heillä on jäsenille tälle vuodelle ja miten niitä yhdessä viestimme ja saamme uusia jäseniä mukaan.

Olen töissä eduskunnassa kansanedustajan avustajana ja eduskuntaryhmän pääsihteerinä. Helmikuun loppuun kestää tämä toinen ”pätkäni”, joka alkoi syksyllä. Olen kuitenkin henkeen ja vereen myynnin, markkinoinnin, viestinnän ja sisällöntuotannon ammattilainen ja mieluusti näkisin itseni tulevaisuudessa jossain haastavassa tehtävässä, jossa pääsee näkemään oman työn tuloksia. Aloitan (osin jatkan vielä Laureassa) opinnot helmikuussa työn ohella tai ilman (kunnes joku sopiva työ löytyy) aiheen ”Digitaalisen datan hyödyntäminen viestinnässä, mediassa ja journalismissa”, parissa.

Vapaa-ajalla harrastan liikuntaa eri muodoissaan, hyväntekeväisyyttä, golfia, kulttuuria, asunto- ym. sijoittamista ja olen mukana muutamassa muussakin hallituksessa.

Toivottavasti nähdään ja kuullaan pian.

Simoeemil Nurmela
opiskelijajäsen, sometiedottaja


Hei olen Simoeemil Nurmela. Olen HMMA:n opiskelija jäsen ja toimin SoMe- ja nuorisovastaava tiimissä. Olen toiminut aikaisemmin opiskelijakunnan hallituksissa ja opiskelija järjestöissä. Lisäksi olen MMA:n hallituksen opiskelija jäsen. Vapaa-aikana käyn salilla ja ulkoilen sään salliessa. Lähdin HMMA:n hallitukseen mukaan oppiakseni lisää ammattiliittojen kenttätoiminnoista ja siksi, että järjestötoiminta on hauskaa.

Tiina Juselius
golfin yhteyshenkilö

Toimin asiakkuuspäällikkönä Pihlajalinna Työterveydessä. MMA:n jäsenenä olen ollut jo 2000 luvun alkupuolelta. Olen ollut useamman vuoden varajäsenenä Helsingin jäsenyhdistyksessä. Tälle kaudelle minut on nimitetty Golf-vastaavaksi. Olen viimeisen kymmenen vuoden ajalla ollut aktiivisesti mukana MMA Helsingin kiltatoiminnoissa. Kuulun Kulttuuri-, Your Wine & Beer Viini- ja Sales Riders MP-kiltoihin sekä kuuluin nyt jo toimintansa lopettaneessa Sales Skiers- laskettelukillassa.

Toimin sekä Viini- ja Kulttuurikillan toiminnantarkastajana.

Muita luottamustoimia on kuulua Hiipivät Lohikäärmeet ry:n lohikäärmeneuvostoon vara lohikäärmeenä. Harrastuksiin kuuluu kiltatoimintojen ohessa myös lenkkeily luonnossa, laskettelu, retkiluistelu ja veneily sekä Taijii.

Jaana Vuorikkinen
tapahtumavastaava

Hei! Olen Jaana Vuorikkinen, myynnin ja taloushallinnon osaaja. Hallituksessa olen varajäsenenä ja vastaan tapahtumien koordinoimisesta. MMA:lla on ajanmukaista ja monipuolista koulutusta ja muuta toimintaa. Liitossa saadaan myynnin ja markkinoinnin yhteisiä asioita eteenpäin sekä kaikkiin kysymyksiin löytyy neuvoja ja apua. Tämä tukee menestystä uralla ja voin suositella kaikille!