Olet täällä

Kulttuurikilta

 

Kulttuurikilta 

Kulttuurikilta järjestää kulttuuriin liittyviä elämyksiä niin musiikin, teatterin, matkojen kuin museoiden muodossa. Kilta järjestää tapahtumia vähintään kerran kuukaudessa, joissa jäsenellä on loistava tilaisuus tavata ja verkostoitua samanhenkisten jäsenten kanssa. Jäsenistöä killalla on jo yli 60 hengen verran ja kilta viettää parhaillaan jo 11 toimintakauttaan. 

Liitythän myös Kulttuurikillan Facebook -ryhmään, löydät ryhmän hakusanalla "Hmma Kulttuurikilta" tai tämän linkin takaa.

Miten liittyä Kulttuurikiltaan?

Kulttuurikillan jäseneksi voi liittyä MMA:n jäsen. Myynnin ja Markkinoinnin Ammattilaisten (MMA) jäseneksi voit liittyä verkkolomakkeen kautta tai postittamalla lomakkeen toimistollemme. 

Kulttuurikillan vuosimaksu on 25€, jonka jäsen maksaa killan tilille. Maksun viestikenttään tulee ilmoittaa oma nimesi, MMA:n jäsennumero sekä sähköpostiosoitteesi. 

Tilinumero: FI48 1745 3000 0513 77 

Lisätietoa Kulttuurikillasta kertoo mielellään:

Pirjo Aaltovirta, Kulttuurikillan puheenjohtaja
040 087 2090
pirjo.aaltovirta@gmail.com

TULEVAT TAPAHTUMAT JA MATKAT 2020:

HELMIKUU

- Humiseva harju -teatterinäytös
la 29.2.2020 klo 19:00 Helsingin kaupungin teatteri

Emile Bronten alkuvoimainen mestariteos, joka jäi hänen ensimmäiseksi ja viimeiseksi romaanikseen. Humiseva harju kertoo villin Catherinen ja Catherinen perheeseen tuodun orpopoika Heatcliffin myrskyisästä suhteesta.

Hinta: Jäsenhinta 30,00 ja Avec 39,00

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 1.2.2020 mennessä: kulttuurikilta@outlook.com . Tapahtumaan saatavilla rajattu määrä lippuja.

- - - - - - - - - - - - - - - 

MAALISKUU

- Stalinin suloinen ruoska -teatterinäytös TÄYNNÄ
ke 11.3.2020 klo 19:00. Helsingin kaupungin teatteri. Pieni näyttämö

Kari Heiskasen kirjoittaman hirtehisen komedian päähenkilönä nähdään valvontakomission johtaja Andrei Zdanov, joka saapuu hotelli Torniin syksyllä 1944.Hän on myrtynyt, koska kokee joutuneensa Stalinin epäsuosioon ja ottaa Helsingin komennuksen rangaistuksena. Zdanov päättää toimia tehokkaasti ja päästä nopeasti takaisin kotiin. Helsingin kaalinaamaiset asukkaat ja Suomen hallituksen fasistitolvanat eivät kuitenkaan tee työtä Zdanoville helpoksi. Tässä Neuvostoliiton kommunistisen puolueen Kremlistä saadussa virallisessa selonteossa seikkailevat myös Hertta Kuusinen, joka vaati Suomen liittämistä Neuvostoliittoon. Juho Kusit Paasikivi, joka haluaa estää sen, ja Urho Kekkonen joka pelaa omaa peliään. Zdanovin suurin ymmärtäjä on tämän sihteeri Zhenja Zhizhikova, joka haalii silkkisukkia ja partateriä Moskovaan vietäväksi, mutta rakastuu suomalaiseen luutnantiin.

Hinta: Jäsenhinta 27,00€ ja avec 45,00€

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 15.2.2020 mennessä. kulttuurikilta@outlook.com . Lippuja on saatavilla rajallinen määrä.

- - - - - - - - - - - - - - - 

- Tutustuminen Forsman -teemyymälään & teen maistatus
to 19.3.2020 klo 18.00, Forsman teemyymälä, Vantaa

Saavu tutustumaan Forsman -teemyymälään, teen maistatukseen, salaisuuksiin ja historiaan. Tarjolla tee tasting ja voileipäkakkua. Mahdollisuus myös ostoksille tastingin jälkeen. Ilmoittaudu pian mukaan, sillä viime vuonna kaikki tapahtumasta kiinnostuneet eivät mahtuneet mukaan!

Ilmoittautuminen: 7.3.2020 mennessä: kulttuurikilta@outlook.com 

- - - - - - - - - - - - - - - 

- Sääntömääräinen kevätkokous
ma 30.3.2020 klo 17:30, Siltasaarenkatu 4 (alaovella ohjeistus sisäänpääsyyn)

Ilmoittautuminen: 23.3.2020 mennessä. kulttuurikilta@outlook.com

- - - - - - - - - - - - - - - 

HUHTIKUU

- Notre Damen kellonsoittaja -teatterinäytös
la 18.4.2020, Tampere

Lähtö klo 8.30 Helsingin työväenopistolta, Helsinginkatu 26. Lyhyt tauko matkalla. Käynti Muumimuseossa ja ruokailu, molemmat Tampere talossa. Suurmusikaali Notre Damen kellonsoittaja alkaa klo 14.30. Väliajalla kahvitarjoilu. Musikaali perustuu Disneyn animaatioelokuvaan vuodelta 1996 ja Victor Hugon vuonna 1831 julkaistuun samannimiseen romaaniin. 23 huipputaitavaa musikaaliartistia ja näyttelijää. Päärooleissa nähdään Petrus Kähkönen, Josefin Silén, Ilkka Hämäläinen ja Lari Halme. Lisäksi esityksissä on mukana kamarikuoro. Musikaalin ohjaa Tampereen Teatteriin jo useita teoksia ohjannut Georg Malvius (Les Misérables, Sugar – Piukat paikat, Cats, Sademies). Matka toteutetaan yhteistyössä toisen yhdistyksen kanssa.

Hinta: jäsen 88 € ja avec 125 € sisältää matkat. lounaan, teatterilipun ja väliaikatarjoilun. Muumimuseon pääsymaksun jokainen maksaa itse. Museokortti käy. 
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen ja erikoisruokavalioiden ilmoitus 17.3 mennessä sähköpostitse kulttuurikilta@outlook.com . Erikoisruokavaliot on ilmoitettava ennakkoon, jotta ne huomioidaan.

- - - - - - - - - - - - - - - 

- Kulttuuri- ja viinikillan yhteinen matka Riikaan!
pe-ma 25.- 27.4.2020

Alustava matkaohjelma:

25.4. lauantai Riian kaupunkikierros

- Lennot Helsinki – Riika – Helsinki turistiluokassa (Air Baltic tai Finnair) 

- kahden yön majoitus Riikassa mainitussa hotellissa 

- lentokenttäkuljetukset Riiassa 

- 2 aamiaista, 2 lounasta, 2 illallista 

- kaupunkikiertoajelu ja -kävely Riikassa tulokuljetuksen yhteydessä 

- retki Jurmalaan paluukuljetuksen yhteydessä 

- sisäänpääsymaksu Inner light galleriaan Jurmalassa 

- suomenkielinen opaspalvelu kuljetuksilla ja retkillä 

- verot ja viranomaismaksut, arvonlisävero

Hintaan ei sisälly:

- muut ateriat ja ruokajuomat 

- juomarahat 

- matkavakuutus ** suositellaan**

Matkaohjelma sitoumuksetta. Hinnat edellyttävät minimilähtijämäärää. 

Hinta:

Jäsen hinta 405,00

Avec hinta 490,00

Varausmaksu 150,00 per hlö maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

- - - - - - - - - - - - - - - 

- Musiikkimuseo Fame
to 2.4.2020, Musiikkiteatteri Fame, Kauppakeskus Tripla, Helsinki
Kokoontuminen klo 16.45 ja teatteri alkaa klo 17.00

Musiikkimuseo Fame nostaa suomalaisen musiikin arvoa ja arvostusta kunnioittaen kaikkia musiikin tekijöitä – laulajia, soittajia, yhtyeitä, orkestereita, kapellimestareita, sanoittajia ja säveltäjiä sekä kaikkia muita suomalaisen musiikin uranuurtajia.Suomalaiset teknologiset innovaatiot muokkaavat museokäynnistä uudenlaisen nostalgisen elämyksen, johon liittyy runsaasti interaktiivisia osioita. Museovieras voi halutessaan muun muassa laulaa, tanssia ja fanittaa. Virtuaalisuus vie kävijän musiikin maailmaan Suomen tunnetuimmille esiintymislavoille ja myös yllätyksellisiin ympäristöihin.

Hinta: 

Jäsen: museokortilla ilmaiseksi, ilman museokortti 25,00, opastus 0€

Ave: museokortilla ilmaiseksi, ilman museokorttia 25,00, opastus 10€

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset sähköpostitse kulttuurikilta@outlook.com

- - - - - - - - - - - - - - - 

TOUKOKUU

- UIT Kupla vai Uitti Peacock
ke 6.5. klo 18:00

Linnanmäen Peacock-teatterissa raikaa ensi keväänä nauru ja svengaava musiikki, kun UIT:n upeat näyttelijät, tanssijat ja rytmiryhmä tarjoavat nautinnollisen revyyn kesän alkajaisiksi. Minun kupla, sinun kupla - kenen kupla on paras kupla? Uitin kuplassa tarjoillaan poreilevaa huumoria - hyppää mukaan riemukuplaamme! Lavalla nähdään Risto Kaskilahti, Sinikka Sokka, Pihla Penttinen, Sami Hintsanen, Anu Sinisalo, Marika Tuhkala, Mikko Töyssy, Heikki Ranta ja tanssijoina Katri Mäkinen, Jutta Helenius, Emil Hallberg ja Jussi Väänänen. Esityksen kesto n. 1 h 25 min., ei väliaikaa

Hinta: Jäsenhinta 31,00 avec 45,00

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 24.4.2020 mennessä. kulttuurikilta@outlook.com

- - - - - - - - - - - - - - - 

- Queen Musikaali Messukeskus AMFI
pe 29.5. klo 19:00 

Kansainvälistä menestystä niittänyt hittimusikaali We Will Rock You tuotetaan suomeksi keväällä 2020. Alkuperäinen We Will Rock You sai ensi-iltansa vuonna 2002 Lontoossa. West Endissä valtavaa suosiota nauttinut musikaali esitetään suomeksi Messukeskuksen Amfi -teatterissa Helsingissä ja lavalla tullaan näkemään suomalaisia huippuesiintyjiä. Musikaali rakentuu Queenin suosituimpien kappaleiden ja sanoitusten ympärille. We Will Rock You sijoittuu tulevaisuuteen, jossa maapalloa hallitsee tyranni. Yksinvaltias on kieltänyt live-musiikin esittämisen ja rock-musiikki on kadonnut kokonaan. Niin kutsuttu GaGa-sukupolvi kuuntelee samaa musiikkia, katsoo samoja elokuvia, käyttää samanlaisia vaatteita ja ajattelee samalla tavalla. Joukossa on kuitenkin muutamia, jotka eivät halua sulautua massaan. Valtavirtaa vastaan uiva parivaljakko, Galileo ja Scaramouche, taistelee vapaan ajattelun, muodin ja erityisesti musiikin puolesta. Rock-musiikin henkiin herättämistä ei voi estää, kun historian havinasta löytyy Queenin kitaristin Brian Mayn kitara. Musikaalissa kuullaan Queenin suosituimpia kappaleita, kuten I Want to Break Free, Bohemian Rhapsody, Under Pressure ja Another One Bites the Dust.

Musikaali on unohtumaton ilotulitus upeaa live-musiikkia, huikeita esiintyjiä ja unohtumattomia rock-kappaleita.

Hinta: Jäsen 69,00 ja avec 89,00

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset: 29.4.2020 mennessä kulttuurikilta@outlook.com

- - - - - - - - - - - - - - - 

KESÄKUU

- Valkeakosken kesäteatteri: Aira
La 13.6.2020

Näytelmä Aira Samulinin elämästä. Lähtö klo 9.30 Helsingin työväenopistolta, Helsinginkatu 26 Lounas ennen näytöstä, joka alkaa klo 14.00. Liput ovat riveiltä 2 ja 3. Väliaikakahvit. Paluu Helsinkiin näytöksen jälkeen. Matka toteutetaan yhteistyössä toisen yhdistyksen kanssa.

Hinta: Kulttuurikilan jäsenelle 64 € ja ei jäsenelle 92,00 €

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 30.5 mennessä sähköpostitse kulttuurikilta@outlook.com

- - - - - - - - - - - - - - - 

HEINÄKUU

- Hämeenlinnan kesäteatteri: Elämältä kaiken sain
la 4.7.2020

Lähtö klo 10.00 Helsin työväenopistolta osoitteesta Helsinginkatu 26. Lounas Vanjanlinnassa.

Kesällä 2020 Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa nähdään tuttuun tapaan komediaa ja romantiikkaa. Hitit Pepe Willbergin tuotannosta kajahtavat komeasti loistavien laulajien ja live bändin esittäminä musiikkikomediassa. Elämältä kaiken sain on inhimillinen tarina rakkaudesta, elämästä ja vanhasta kitarasta, joka sotkee kaiken. Se on romanttinen komedia, jossa elämä yllättää ja rakkaus kipunoi. Lopussa voi vain huokaista: mikään ei mennyt niin kuin piti, mutta kaikki meni silti ihan hyvin! Matka toteutetaan yhteistyössä toisen yhdistyksen kanssa.

Rooleissa Maija Rissanen, Anna Hanski, Leena Rousti, Ilkka Koivula, Otto Kanerva ja Miikka J. Anttila. Mukana myös live bändi. Näytös alkaa lo 14.00.

Hinta: Kulttuurikian jäsenelle 62,00 € ja avec 90,00 €

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset ja erikoisruokavaliot 29.3.mennessä kulttuurikilta@outlook.com

- - - - - - - - - - - - - - - 

ELOKUU

- Olen suomalainen -kesäteatteri Backaksessa
pe 7.8. klo 18:30

Kari Tapio oli yksi meistä. Mieleltään ja mielestään tavallinen mies, jolla oli käynyt suuri onni. Hän pääsi toteuttamaan unelmaansa. Kovan työn ja monien vastoinkäymisten kautta hän nousi koko kansan rakastetuimmaksi taiteilijaksi. Kuulijat rakastuivat Kari Tapion koruttoman komeaan ääneen, mutta myös persoonaan, joka ei ylentänyt itseään, vaan halusi aina olla kuulijoidensa kaltainen.

Kartanon kesäinen buffet on katettuna näytöksen jälkeen klo 20.00 

Kartanon kesäbuffet:

Raikasta vihersalaattia M,G 
Fetaa, melonia ja rucolaa L,G 
Lipstikalla marinoitua varhaisperunasalaattia M,G 
Parsaa ja marinoitua kevään kasvissalaattia M,G 
Kananpoikaa ja tomaattipestoa L,G 
Kartanon leipävalikoima ja nokkossuolalla maustettua voita
Friteeratut muikut, nokkosmuusia, Kartanon pikkelikurkkuja ja katajanmarja-majoneesia L,G
Raparperipiirakkaa ja vaniljakastiketta L

Hinta: Jäsen 48,00 ja avec 69,00. Ilmoita samalla myös mahdolliset erityisruokavaliosi. Otamme kaikki ennakkoon ilmoitetut erityisruokavaliot huomioon.

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 15.7.2020 mennessä. kulttuurikilta@outlook.com

- - - - - - - - - - - - - - - 

- Hamina Tattoo
la 8.8.2020

Lähtö klo 8.30 Helsingin työväenopistolta, Helsinginkatu 26; Lounas Kotkan klubilla klo 11.00-12.15. Marssishow alkaa klo 14.00 (ei väliaikaa) Omaa aikaa Haminassa ennen esitystä, esityksen kesto n. 2 tuntia.
Esityksen jälkeen paluu Helsinkiin. Matka toteutetaan yhteistyössä toisen yhdistyksen kanssa.

On aika juhlia 30 vuotiasta Hamina Tattoo festivaalia. Maailman parhaat sotilassoittokunnat saapuvat Haminaan. Suomen puolustusvoimia edustavat Kaartin soittokunta ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunta.

Hinta: Kulttuurikillan jäsenelle 70 € ja avecille 100 €.

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset ja erikoisruokavaliot 15.3. mennessä. kulttuurikilta@outlook.com

- - - - - - - - - - - - - - - 

LOKAKUU

- Kulttuurikilta: Lion King - Gala
Helsingin Kulttuuritalo, to 1.10.2020 klo 19.00

Ikärajaton
Esityksen kesto n. 90 min, ei väliaikaa.

Jo vuonna 1927 perustettu perinteikäs The State Academic Symphony Orchestra of the Republic of Belarus -sinfoniaorkesteri, johtajanaan Yuri Karavaev, tuo mukanaan myös kuoron. Kaikkiaan lavalla on mukana yli sata muusikkoa. Konsertti aloitetaan afrikkalaisilla rytmeillä, kun kuuma savanni luodaan keskelle Suomen syksyä.Vuonna 1994 julkaistun Leijonakuningaselokuvan musiikki on ehtinyt ihastuttaa jo 25 vuoden ajan niin valkokankaalla kuin lukuisissa musikaalimenestyksissä ympäri maailman, ja Hans Zimmerin ja Elton Johnin säveltämät klassikot tuodaan nyt eläväksi koko perheelle soveltuvassa illassa.

The Lion King Gala -konsertin aikana päästään nauttimaan upean elokuvan scoremusiikin ohella kaikki tutut Leijonakuningas-hitit aina herkästä Can you Feel the Love Tonight -balladista Hakuna Matata - hassutteluun Konsertissa kuullaan lisäksi myös valikoituja paloja Disney-elokuviin tehdyistä kauneimmista kappaleista sekä afrikkalaisista sävellyksistä. Mukana on muun muassa Tarzan-elokuvasta tuttu Phil Collinsin sävellys My heart belongs to you. ​

Hinta: 

Jäsen: 49,00€
Avec: 69,00 €

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset sähköpostitse kulttuurikilta@outlook.com 25.2.2020 mennessä. Lippuja rajoitettu erä!

- - - - - - - - - - - - - - - 

Tervetuloa mukaan kulttuuriseen joukkoomme! 

Huom! Mikäli et ole saanut kuluvan vuoden aikana vielä yhtään sähköpostia antamaasi osoitteeseen, otathan yhteyttä puheenjohtajaan!

 

Liitetiedostot: 
LiiteKoko
PDF icon kulttuurikillan_ohjelma_2020_.pdf123.33 KB