Kulttuurikilta

Kaipaatko elämääsi lisää kulttuurielämyksiä? Siinä tapauksessa Kulttuurikilta on sinua varten.

MMA Helsingin kiltatoiminta: Kulttuurikilta

Kulttuurikilta järjestää kulttuuriin liittyviä elämyksiä niin musiikin, teatterin, matkojen kuin museoiden muodossa. Kilta järjestää tapahtumia vähintään kerran kuukaudessa, joissa jäsenellä on loistava tilaisuus tavata ja verkostoitua samanhenkisten jäsenten kanssa. Jäsenistöä killalla on jo yli 60 hengen verran ja kilta viettää parhaillaan jo 11 toimintakauttaan. 

Liitythän myös Kulttuurikillan Facebook-ryhmään, löydät ryhmän hakusanalla ”Hmma Kulttuurikilta” tai tämän linkin takaa.

Liity mukaan Kulttuurikiltaan!
Jäsen, hanki kiltaan uusi jäsen, molemmille tarjotaan leffalippu kiitokseksi. Kampanja toteutetaan  syyskuun loppuunn asti.

Jäsenyydestämme kiinnostunut uusi henkilö, otathan yhteyttä meihin sähköpostilla osoitteeseen sipsukoponen(at)hotmail.com ja ilmoitat alapuolella luetellut tiedot.

– nimesi
– MMA:n jäsennumerosi
– sähköpostisi
– puhelinnumerosi

Miten liityn Kulttuurikiltaan?

Kulttuurikillan jäseneksi voi liittyä MMA:n jäsen. Myynnin ja Markkinoinnin Ammattilaisten (MMA) jäseneksi voit liittyä verkkolomakkeen kautta tai postittamalla lomakkeen toimistollemme. 

Liity kiltaamme lokakuun alussa ja saat loppuvuoden 2021 veloituksetta! Voit osallistua loppuvuoden tapahtumiimme edullisella kiltajäsenmaksulla.

Arvomme syyskokouksessamme 2021 kaksi museokorttia kuluvan vuoden aikana kiltaamme liittyneiden kesken. Tervetuloa!

Tulevat tapahtumat ja matkat 2022

TOUKOKUU

KE 18.5. KLO 17.00 LINNE´JA PIENI PALA PARATIISIA
Sinebrychoffin taidemuseo, Bulevardi  40, 1 krs.  
Opastus alkaa klo 17.00. Suomen puutarhahistorian varsinainen alkuvaihe liittyy  luonnontieteilijöihin Pehr Kalmiin (1716–1779) ja hänen opettajaansa Carl von Linnéhen (1707– 1778). Ajan puutarhataiteen kytkös kasvitieteelliseen tutkimukseen on vahva. Harvinaiset kasvit  olivat puutarhurin ylpeyden aihe. 
Puutarha on toisaalta aina ollut tärkeä ilon ja hyvinvoinnin lähde. Tuoksuvat kukat ilahduttavat  näkö- ja hajuaistia. Kukkien rooli maalaustaiteessa symbolina tai ornamenttina kehittyi 1600- luvulla varsinaiseksi kasvimuotokuvaksi. Kukka-asetelma syntyi. Kuvista tuli myös tärkeä osa  luonnontutkimusta ja sen havainnollistamista. Kukkamaalaukseen erikoistuneet taiteilijat – huomattava osa heistä naisia – jättivät myös jälkensä kasvitieteellisiin julkaisuihin.
Jokainen  maksaa pääsymaksun itse suoraan museon kassalle.
Sisäänpääsy museokortilla tai käteisellä  eläkeläiset 14,00, normaalilippu 16,00 €.
Opastus on jäsenelle maksuton ja ei jäsen maksaa 5 € käteisellä paikan päällä.
Ilmoittautumiset 10.5. mennessä. 

PE-LA 20.-21.5. HELSINKI BEATLES WEEKEND
Kulttuuritalo, Sturenkatu 4, Helsinki
Kahden vuoden pandemiatauon jälkeen iloksemme voimme ilmoittaa, että Suomen ja koko Pohjoismaiden suurin Beatles-festivaali Helsinki Beatles Weekend järjestetään taas Helsingin  Kulttuuritalolla 20.-21.5.2022.
Nostalginen viikonloppu hemmottelee Beatles-faneja vaikuttavalla läpileikkauksella Liverpoolin nelikon tuotannosta. Kahden päivän aikana kuullaan unohtumaton kattaus Beatlesin tuotantoa,  kun kymmenen maailmanluokan esiintyjää nousee lavalle. Helsinki Beatles Weekend tarjoaa kaikki  suurimmat ja rakastetuimmat Beatlesin hitit kuten She Loves You, Come Together, Hey Jude,  Yesterday, Yellow Submarine ja paljon muuta. Ei ikärajaa. 
Jos kiinnostuit, ilmoittaudu mahdollisimman pian, sillä esim. VIP-passit on jo myyty loppuun.

Tapahtumapasseja koko viikonlopulle löytyy vielä jäsenhintaan 70,00 € ja avecille 99,00 €.

Päiväpasseja joko perjantaille tai lauantaille löytyy vielä jäsenhintaan 56,00 € ja avecille 79,00 €.

Konserttilippuja on vielä hintaan 31,00 € ja avecille 45,00 €.
Liput hankitaan vain ilmoittautumisen perusteella. Kysy lisätietoja kulttuurikilta@outlook.com

KESÄKUU
KE 1.6. ja 2.6 BUSSIRETKI NAANTALIN KULTARANTAAN JA PARAISTEN FURUVIKIIN (Molemmat retket täynnä)
Lähtö Kiasman edestä klo 8.15. Koko päivän bussiretki, jonka aikana Magnuksen opastus ja kaunista  katseltavaa niin Raision Alppiruusupuistossa, Naantalissa kuin Paraisten Furuvikin kartanolla.  Matkan aikana nautitaan lounas ja iltapäiväkahvit.
Hintaan jäsenelle 69,00 € ja ei jäsenet 99,00 € sisältyy myös pääsymaksut.
Maksut 20.5. mennessä.
Muista  ilmoittaa myös mahdollinen erityisruokavaliosi, jotta se voidaan huomioida.
Yhteistyössä Helsingin työväenopiston opistolaisyhdistyksen Retkeilytoimikunnan kanssa.  

PE 3.6. klo 18.00 PEACOCK UUSI ILOINEN TEATTERI ESITTÄÄ KEVÄTREVYYN ”KIURUSTA KESÄÄN” 
Sitovat  ilmoittautumiset pikaisesti mutta viimeistään 2.5. Maksut myös 2.5.mennessä.
Hinta Kulttuurikillan jäsenelle 44,00 € ja ei jäsenelle  64,00 €

PE 10.6. ILLALLISRISTEILY KAUPPATORILTA M/S HELSINKI ALUKSELLA 
Lähtö klo 18.00 Helsingin Kauppatorilta Itäsaaristoon.
Paluu 20.30. Illallinen tarjoillaan  noutopöydässä ja lisäksi pöytään tarjoilaan lämmin pääruoka-annos. Laivan baarista saa omakustanteisesti täysin anniskeluoikeuksin virkistäviä virvokkeita jokaiseen makuun.
Hinta killan  jäsenelle 42,00 € ja ei jäsenelle 60,00 €, sisältää matkan ja ruokailun.
Viim ilm.pv 1.6. Ilmoita samallla otatko liha/kala vai  kasvisruoan lämpimäksi ruoksi.
Yhteinen Olut ja viinikilta B&W:n kanssa. 

TO 16.6. Klo 17.30 KIASMA, ARS 2022 
ARS22 tuo Kiasmaan kansainvälisen nykytaiteen ajankohtaisimpia ja kiinnostavimpia teoksia ja  tekijöitä. Näyttely luo paikan yhteisille kokemuksille, elämyksille ja yhteisöllisyydelle.
Opastus on  jäsenelle maksuton ja ei-jäsen maksaa 5 € käteisellä paikan päällä. Pääsymaksun jokainen maksaa itse.
Museokortti  käy. Voit maksaa myös Smartumin kulttuurisetelillä, Virikesetelillä, TyKy-Kuntosetelillä, ePassilla, Edenredillä,  Eazybreakillä, SmartumPaylla ja Kansallisgallerian lahjakortilla. Viim. ilm. pv. 1.6.

KE 22.6. LAILA PULLISEN VEISTOSPUISTO 
Nissbackan kartano, Sotungintie 4, Vantaa
Laila Pullisen pojan Jean Ramsayn opastama kierros kesäiseen Veistospuistoon ja museoon. Kahvit kesäkahvilassa. Pysäköinti Hakunilan  urheilupuisto, josta kävelyä noin 200 m.
Killan jäsenelle opastus on maksuton ja se sisältää kahvit sekä opastuksen. Jokainen maksaa pääsymaksun itse. Museokortti käy toistaiseksi. Ei-jäsenelle hinta (10 €) sisältää opastuksen ja kahvit.
Viim. ilm. pv. 1.6.

HEINÄKUU
LA 2.7. 2022 VALKEAKOSKEN KESÄTEATTERI: AIRA 
Lähtö klo 9.15 Kiasman edestä. Lounas ennen näytöstä paikassa Melankärki, josta kävelemme teatterille. Näytös alkaa klo 14.00. Väliaikakahvit. 
Sitovat ilmoittautumiset 29.5.mennessä lippuvarauksen vuoksi. Maksut 1.6 mennessä. Muista ilmoittaa myös mahdollinen erikoisruokavaliosi, jotta se voidaan huomioida.
Hinta jäsen 67,00 € ei jäsen 95,00 € sisältää matkat, lounaan, teatterilipun ja väliaikakahvit.
Yhteistyössä Helsingin työväenopiston opistolaisyhdistyksen  Retkeilytoimikunnan kanssa.  

TO-LA 7–9.7.TANGOMARKKINA-MATKA SEINÄJOELLE  
7.7. torstai  
Lähtö klo 9.00 Kiasman edestä. Tauko menomatkan aikana. Lounastauko Tampereen jälkeen. Majoittuminen Seinäjoella Hotelli Sorsanpesään kahdeksi yöksi aamiaisineen. https://sorsanpesa.fi/
Kuljetus hotellista Seinäjoen Areenalle, jossa klo 19:00 Tangomarkkinoiden  finaalin karsintaa -konsertti alkaa, jossa kilpaillaan jatkopaikoista Finaaliin. Konsertin päätyttyä  kuljetus hotelliin. 
8.7. perjantai 
Opastettu kaupunkikierros. Kierroksen päätteeksi lounas. 
Sisäänpääsy Tangokadulle. Perjantain esiintyjälistalle on ilmoitettu mm. Saija Tuupanen, Erin, Jari Sillanpää, Antti Ketonen, Tiina Räsänen, Petri Hervanto, Amadeus Lundberg ja Yölintu. Esityksiä on sekä Katulavalla että Satumaalavalla. Iltapäivällä kuljetus hotelliin.
Klo 19:00 Viihdekonsertti alkaa, solisteina Arja Koriseva, Saara Aalto, Teemu Roivainen ja Waltteri  Torikka. Konsertin liveorkesterina Sami Pitkämön Orkesteri.  
9.7. lauantai 
Vierailu Anne Mattilan taidekahvilaan. Kuulemme paikan esittelyn ja näyttelyn tarinan ja nautimme kuohuviinilasilliset. Omatoiminen tutustuminen näyttelyyn ja mahdollisuus käydä kierroksella taidepolulla. Lounas Ikaalisten kylpylän ravintolassa.Ostosmahdollisuus Mouhijärven Juustolassa. Saapuminen Helsinkiin n. klo 17:30, joten näet Finaalin kotisohvaltasi.
 
Matkan hintaan sisältyy: 
– tilausbussikuljetus ohjelman mukaan 
– kahden yön majoitus standard-huoneissa hotelli Sorsanpesässä aamiaisella. Saunan, uima-altaan ja Fysio2000-kuntosalin käyttö 
– lippu Finaalin karsintaan, 1. kategoria
– 1 päivän lippu Tangokadulle perjantaina 8.7. 
– lippu Viihdekonserttiin, 1. kategoria 
– 3 lounasta, ruokajuomana vesi 
– opastettu kaupunkikierros Seinäjoella 
– vierailu Anne Mattilan taidekahvilaan, sis. lasin kuohuviiniä 
– arvonlisävero

Matkan hintaan ei sisälly muut ateriat ja juomat. Matkavakuutusta suositellaan. Muista ilmoittaa  myös mahdollinen erikoisruokavalio, jotta se voidaan huomioida. Matkan hinta jäsenelle 535,00 €  ja ei jäsen 635,00 € edellyttää väintään 20 lähtijää. 1hh lisämaksu on 165,00 €.
Sitovat ilmoittautumiset 2.5. mennessä. Pyydä erillinen matkaohjelma.
Matka maksetaan  kahdessa erässä: ennakkomaksu 250,00 € erääntyy maksettavaksi 2.5.2022. Loppumaksu  erääntyy 25.5.2022. Sitova sopimus syntyy, kun asiakas on maksanut ennakkomaksun.  Yhteistyössä Helsingin työväenopiston opistolaisyhdistyksen Retkeilytoimikunnan kanssa.    

To 14.7. ja 16.7. HAMINA TATTOO
Kaksi retkeä samalla ohjelmalla
Lähtö klo 9.00 KIASMAN edestä. 14.7. Matkanjohtajana on Tuula Halmirinne ja lauantain 16.7.  retkellä Riitta Saukkonen. Ilmoittautumiset vastaanottaa Sirkka Koponen. Lounas Kotkassa Ravintola Keisarinsatamassa ennen esitystä. Kahvit Marssishown jälkeen  Strömforsin Ruukissa. Marssishow Haminassa alkaa klo 14.00. Hamina Tattoo festivaali on maailman parhaiden sotilassoittokuntien show Euroopan suurimman telttakatoksen alla. Hamina Bastionin areenalle on 2022 syntymässä kaikkien aikojen marssishow, oikea crème de la crème. Valtioidensa virallisina edustajina Haminaan saapuvat Alankomaiden ja Belgian kuninkaallisten maavoimien edustussoittokunnat sekä  myös pikanttina erikoisuutena alppien musiikkiperinteitä vaaliva Saksan maavoimien soittokunta Garmisch-Partenkirchenistä. Suomen Puolustusvoimat  lähettää kesän 2022 tapahtumaan Laivaston soittokunnan Turusta, Rakuunasoittokunnan Lappeenrannasta, sekä Parolaan sijoitetun Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan. Esiintyjälista täydentyy koko ajan. Paluu näytöksen jälkeen Helsinkiin, matkalla on kahvitauko Strömforsin ruukkialueella.
Hinta 72,00 € jäsen, 102,00 € ei jäsen sisältää bussimatkan, lounaan ja showlipun sekä kahvit suolaisen ja makean kera.
Mahdollisia vapaita paikkoja kannattaa kysyä. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi tiedustella sen jälkeen.
Yhteistyössä Helsingin  työväenopiston opistolaisyhdistyksen Retkeilytoimikunnan kanssa.  

La 30.7. MITÄ KUULUU MARJA-LEENA 
Hämeenlinnan kesäteatteri
Lähtö klo 9.00 KIASMAN edestä. Musiikkikomedia Leevi and the Leavings-musiikkihiteillä. Tarinan  päähenkilö tajuaa, että on koko elämänsä kaivannut nuoruuden rakastettuaan. Hän päättää etsiä Marja-Leenan käsiinsä ja niin alkaa seikkailu halki kesäisen Suomen. Etsintämatkan uskomattomat  käänteet johdattavat päähenkilön tilanteisiin, joihin hän ei olisi koskaan voinut edes kuvitella  joutuvansa! Mikko Kivisen ja Otto Kanervan kirjoittaman näytelmän punaisena lankana toimivat Gösta Sundqvistin laululliset tarinat. Mukana livebändi. Esiintyjinä mm. Ilkka Merivaara ja Annika  Eklund. Sitovat ilmoittautumiset ja maksut viimeistään 28.6. 
Hinta jäsen 71,00 € ja ei jäsen 101,00 €. Sis matkat. lounaan, lipun ja väliaikatarjoilun.
Yhteistyössä Helsingin työväenopiston opistolaisyhdistyksen Retkeilytoimikunnan kanssa. 

ELOKUU
PE 5.8. KLO 18.30 OLEN SUOMALAINEN –Kari Tapion elämän kerta
Tapahtumakeskus Backaksen Puimalassa 
Viim. ilm. 1.7. Hinta killan jäsenelle 48,00 € ja avecille 70,00 €. sis. teatterilipun ja buffeen teatterin  jälkeen Backaksen kartanossa.  

PE–MA 12.-15.8. KOLMEN YÖN RETKI AHVENANMAALLE (TAPAHTUMA TÄYNNÄ)
1 yö Kökarissa, 2 yötä Maarianhaminassa. 
Lähtö klo KIASMAN edestä klo 10.00 
Päivä 1.  Paraisten, Nauvon ja Korppoon kautta kautta Ålandstrafikenin lautalla Kökarin saarelle Majoittuminen Hotell Brudhällissä, jossa myös illallinen. 
Päivä 2. Matka jatkuu Ålandstrafikenin lautalla Manner-Ahvenanmaalle. Kiertoajelu alkaa oppaan johdolla. Tutustutaan mm. Hammarlandiin, Eckeröhön (lounas)sekä Godbyhyn.  Majoittuminen Hotell Savoyssa. Omatoiminen loppupäivä ruokailuineen. 
Päivä 3. Tutustutaan mm. Sundin alueeseen, Kastelholman linnoitukseen, Bomarsundiin. Käydään myös Getassa. Lounastauko Smakbyssä. Illallinen Maarianhaminan ravintolassa.
Päivä 4. Opas hakee ryhmän hotellilta ja alkaa 3,5 tunnin opastus Maarianhaminan alueella. Se päättyy  lauttasatamaan. 14.25 Viking Linen m/s Grace lähtee kohti Turkua. Buffetruokailu matkan aikana. 19.50 Tuloaika Turkuun, josta jatketaan Helsinkiin, jonne saavutaan noin klo 22.
Hinta jäsenelle 410,00 € ja ei jäsenelle 510,00 € sisältää kolmen yön majoittumisen kahden hengen  huoneessa aamupalalla, 2 x lounaan ja 2 illallista, 14,5 tunnin opastuksen Manner- Ahvenanmaalla  sekä sisäänpääsymaksut. Hinta sisältää myös bussin, kuljettajan ja ryhmäläisten lauttamatkat Ålandstrafikenilla, Viking Linellä (Maarianhamina–Turku) sekä kuljettajan majoituksen, illalliset ja  lounaat ryhmän mukana.
Yhden hengen huonelisä on 145,00 €.
Pyydä tarkempi matkaohjelma.
Yhteistyössä Helsingin työväenopiston opistolaisyhdistyksen Retkeilytoimikunnan  kanssa.  

TI 23.8. CELINE DION -KONSERTTI (Peruttu elokuulta)
Jo hankitut liput käyvät uuteen konserttiin, jolle etsitään uutta paikkaa ja aikaa.

SYYSKUU 
(Päivä avoin) Eila Hiltunen 100-vuotta -näyttely
Didrichsenin taidemuseo
Kuvanveistäjä Eila Hiltusen 100-vuotisnäyttely esittelee kansainvälisen taiteilijan monipuolista uraa  1940-luvun lopulta 1990-luvulle.  

LOKAKUU 
MA 3.10.KLO 19.00 LION KING -GALA
Kulttuuritalo, Sturenkatu 4, Helsinki
Perinteikäs The State Academic Symphony Orchestra of the Republic of Belarus -sinfoniaorkesteri, johtajanaan Yuri Karajev, tuo mukanaan myös kuoron. Kaikkiaan lavalla on  mukana yli 100 muusikkoa. 
Hinta killan jäsenelle 49,00 €, ei jäsenelle 69,00 €.
Lippuja on vielä tarjolla. Aiemmin hankitus liput  käyvät tähän konserttiin. 

LA-SU 8.-9.10. PORIN TEATTERI, EVITA MUSIKAALI 
Andrew Lloyd Webberin säveltämä ja Tim Ricen kirjoittama suurmusikaali EVITA on  tositapahtumiin pohjautuva menestystarina Eva ”Evita” Perónista, Argentiinan historian  vaikutusvaltaisimmasta naisikonista ja henkisestä johtajasta. Teatteri toimii kaupungin  keskustassa vuonna 1884 valmistuneessa teatteritalossa, jota pidetään yhtenä Suomen  kauneimmista teatterirakennuksista. Tarkemmat tiedot päivitetään myöhemmin.
Majoitus Sokoshotel Porissa. Näytös klo 18.00 Porin teatterissa.
Bussimatka, jonka aikana tutustumme Porin nähtävyyksiin mm. Villa Maireaan.
Yhteistyössä Helsingin työväenopiston opistolaisyhdistyksen Retkeilytoimikunnan kanssa.  

LA 15.10. ADAMS FAMILY 
Kotkan teatteri
Maailmankuulu musikaalikomedia perustuu Charles Addamsin luomiin hahmoihin, joita hän  kehitteli sarjakuvissaan jo 1930-luvulla ja televisiosarjana tarinaa esitettiin jo 1960-luvulla.  Menestystä seurasivat mm. kokoillan Hollywood-elokuvat vuosina 1991, 1993 ja 1998 sekä  Broadway-musikaali vuonna 2010. Tarkemmat tiedot päivitetään myöhemmin.
Yhteistyössä Helsingin työväenopiston opistolaisyhdistyksen Retkeilytoimikunnan kanssa.   

La 29.10. ANASTASIA
Tampereen Teatteri
Tampereen Teatteri tuo ensimmäisenä Suomessa ensi-iltaan loisteliaan Anastasia-musikaalin! Teatterillemme on myönnetty lupa tehdä vuonna  2016 kantaesitetystä ja Broadwayn valloittaneesta musikaalista oma versio. Musikaali pohjaa  Romanovien suvun ja keisari Nikolai II:n perheen kohtaloon, ja siihen liitettyyn kiehtovaan  mysteeriin. Taianomainen tarina kuljettaa Romanovien palatsista Venäjän vallankumouksen keskelle ja Pariisiin, missä nuori ja rohkea Anja etsii itseään ja menneisyyttään.
Tarkemmat tiedot päivitetään myöhemmin.
Yhteistyössä Helsingin työväenopiston opistolaisyhdistyksen  Retkeilytoimikunnan kanssa.  

Tulossa. WEEGEE EMMA Mauri Kunnas näyttely 

Syyskauden ohjelma julkaistaan loppukesällä.

Ja tiedotamme muutoksista ja lisäyksistä.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan toimintaamme!

Kulttuurikilta MMA Helsinki
Merja, Arita, Ritva, Sirkku, Anne ja Sipsu

Ohjeita jäsenille

Toimintamaksu 2022
Tilinumero: FI48 1745 3000 0513 77 
Summa: 25,00 €*
Maksun saaja: Kulttuurikilta MMA 
Maksuviite: Oma henkilökohtainen maksuviitteesi.
Viestikenttä: Oma nimi, MMA:n jäsennumero ja sähköpostiosoite

Kysy tarvittaessa kulttuurikilta@outlook.com
*Jos liityt vasta loka-joulukuussa 2022, toimintamaksu on 10,00 € 

Tapahtumiin osallistuminen
Kaikkiin tilaisuuksiin ilmoittautumiset kulttuurikilta@outlook.com. Jos tilaisuuteen sisältyy ruokailu, niin ilmoita myös mahdollinen ruokarajoite  ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittauduttaessa on annettava kaikkien henkilöiden nimet ja ilmoittajan  puhelinnumero. Varaus astuu voimaan vasta kun olet saanut vahvistuksen.  Sen jälkeen voi maksaa osallistumisen. 


Covid-19 -pandemian johdosta kaikkien ilmoitettujen tapahtumien toteutuminen katsotaan tapauskohtaisesti ja varmistetaan ilmoittautuneille.

Jos retkemme suuntautuu museoon, jokainen hankkii itse pääsylipun ennen opastuksen alkua. Museokortti käy lähes kaikissa museoissa. Kuvaa kortti puhelimeesi tai käytä sovellusta. Ota ainakin kortin numero  mukaan, jos korttia ei ole matkassa, niin saat kuitenkin edun. 

Muista ilmoittaa, jos sähköpostiosoitteesi muuttuu. Suositellaan henkilökohtaista s-postia yrityspostin sijaan. 

Varaudu käyttämään hengityssuojainta tilaisuuksissamme. 

Suosittelemme matkavakuutusta yli 69-vuotiaille ja maksuttoman BASIC-jäsenyyden valinneille opiskelijoille. 

Mikäli tapahtuma perutaan  järjestäjän tai Kulttuurikillan toimesta, maksu palautetaan. Osallistumisen voi perua ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. Jos kuitenkin joudut  perumaan, hanki ensisijaisesti itse tilallesi korvaava henkilö.

Osa tapahtumista on yhteistyössä Helsingin työväenopiston opistolaisyhdistyksen retkeilytoimikunnan kanssa. Jotta jäsenalennus niillä retkillä toteutuu, tulee osallistujia olla vähintään neljä kulttuurikillan jäsentä. 

Kulttuurikillan hallitus pitää oikeuden ohjelmanmuutoksiin. 

Tiedustelut ja lisätietoja sihteeriltä sipsukoponen@hotmail.com tai puhelinnumerosta 050 5649365.