MMA Helsinki: Syyskokous 2021 – Hallitukseen 2022?

Paikallisyhdistyksemme järjestää sääntömääräisen syyskokouksen maanantaina 15.11.2021 Helsingin Kulttuuritalolla os. Sturenkatu 4, 00510 Helsinki. Syyskokouksessa käsittelemme sääntömääräiset asiat sekä valitsemme paikallisyhdistyksemme hallituksen vuodelle 2022.

Etsimme aktiivisia ja idearikkaita tekijöitä sekä reiluja ja tiimihenkisiä persoonia osaksi ensi vuoden hallitustamme. Olemme koonneet tälle sivustolle keskestä tietoa hallituksen jäsenyydestä. Vuodelle 2022 tarvitsemme erityisesti sosiaalisen median (Facebook, Instagram, Linked In), nettisivujen (WordPress) päivittäjiä sekä tapahtumien järjestäjiä. Tehtäviin on saatavilla koulutusta.

Voit olla aina yhteydessä hallituksemme istuviin jäseniin tai suoraan puheenjohtajaan Katariina Haapaseen ja tiedustella aiheesta lisää. Yhteystiedot löydät täältä.

Mikä on Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset ammattilaiset, Helsingin paikallisyhdistys ”MMA Helsinki, HMMA” ?

Liittyessäsi Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA:n jäseneksi, liitetään sinun automaattisesti alueesi alueyhdistykseen. Helsingin Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset on yksi MMA:n 23:sta alueyhdistyksestä. Omaamme jäseniä ammattijärjestö tasolla noin 20 000, joista paikallisyhdistyksessämme on noin 7000 jäsentä.

Paikallisyhdistyksenä edesautamme MMA:n järjestökuvan kehittämistä ja vahvistamista: vahvistamme MMA:n asemaa ja tunnettuutta maamme ainoana kaikkia myynnin, markkinoinnin ja oston ammattilaisia edustavana edunvalvonta- ja palvelujärjestönä. Osallistumme aktiivisesti liiton toimintaan ja pidämme yhteyttä muihin MMA:n jäsenyhdistyksiin. 

MMA Helsinki on paikallisyhdistyksistä jäsenmäärällisesti suurin ja kunniamme onkin toimia aktiivisena ja suuntaa näyttävänä alueyhdistyksenä. Tarjoamme kaiken ikäisille jäsenillemme tapahtumia sekä kuuntelemme aktiivisesti jäsentemme toiveita koulutusten ja tapahtumien suhteen. Nuorille jäsenillemme olemme tarjonneet muun muassa afterwork-hengessä nuorisotapahtumia, joissa ovat vierailleet menestyksekkäät puhujat aina vuoden 2018 Diili-voittaja Olli-Pekka Villasta talousneuvoja Mikko Sjögreniin. Nuorisotapahtumien henki on rento ja keskusteleva. Paikallisyhdistyksessämme toimii kuusi aktiivista kiltaa, jotka tarjoavat harrastusmahdollisuuksia jäsenillemme.

MMA Helsingin puheenjohtajana toimii vuonna 2021 Katariina Haapanen, joka toimii myös ammattijärjestömme 1. varapuheenjohtajana.

Paljonko hallitustyöskentely vie aikaa?
 • Hallituksessa toimiminen vie aikaa noin 5-20 tuntia kuukaudessa, riippuen tehtävästä.
 • Hallitus kokoontuu kerran kuukaudessa ja työvaliokunta viikkoa ennen hallituksen kokousta, lähtökohtaisesti maanantaisin klo 17.30 Helsingin Pasilassa tai vaihtoehtoisesti etänä Teams -sovelluksella. Työvaliokunta koostuu puheenjohtajasta, varapuheenjohtajasta, varainhoitajasta, sihteeristä ja mahdollisesti tiedottajasta, joilla näin ollen on kaksi kokousta kuukaudessa (hallituksen kokous ja työvaliokunnan kokous). Kokoukset kestävät 1,5-3 tuntia kerrallaan.
 • Kokousten ohella voit toimia erilaisissa pienemmissä tiimeissä oman mielenkiinnon ja voimavarojen mukaan esimerkiksi tapahtuman tai sosiaalisen median suunnitteluun liittyen.
 • Hallituksen jäsenyys on yksi tai kaksivuotinen tehtävä.
Mitä tarjoamme sinulle hallitustyöskentelijä?
 • Pääset vaikuttamaan paikallisyhdistystasolla myynnin-, markkinoinnin- ja ostoalan osaajien jäsenetuihin.
 • Pääset johtamaan paikallisyhdistystasolla modernia, raikasta ja poliittisesti sitoutumatonta ammattijärjestöä.
 • Pääset oppimaan uutta taloudesta, toiminnan suunnittelusta ja hallitustyöskentelystä. 
 • Saat hyödyntää omia vahvuuksiasi ja verkostojasi hallitustyöskentelyssä.
 • Verkostosi kasvaa taatusti samanhenkisistä tekijöistä.
 • Saat kokouspalkkiot, Verottajan ohjeistuksen mukaiset kilometrikorvaukset sekä mökkiedun viihtyisiin mökkeihimme.
 • Pääset osaksi virkistäytymishetkiä ja tutustumaan MMA:n verkostoon myös valtakunnallisesti.
 • Pääset kasvattamaan hallitustoiminnan osaamistasi laadukkaiden ja maksuttomien koulutuksien kautta.
 • Mahdollisuuden merkitä vastuullinen luottamustoimi ansioluetteloon tukemaan urakehitystäsi
 • Kehitysmahdollisuuksia edetä ammattijärjestön muihin luottamustehtäviin esim. kattojärjestö MMA:n hallitukseen- tai valtuustoon
 • Ja mikä tärkeintä, pääset tärkeäksi jäseneksi huippuyhteisöä.
Mitä hallituslaiselta odotetaan?
 • Olet vilpittömästi motivoitunut ja innostunut kehittämään MMA:sta modernia työntekijöiden edunvalvontajärjestöä.
 • Olet valmis antamaan aikaasi hallitustyöskentelyyn. Lähtökohtaisesti jokainen hallituksen jäsen käyttää luottamustehtävään aikaa kokouksiin osallistumisen lisäksi myös ennakkoon sovitun tehtävän osalta (mökit, nettisivut, some tms).
 • Ymmärrät, että luottamustehtäväsi sisältää velvoitteita paikallisyhdistystämme kohtaan mm. sovittujen asioiden hoitamisen, kokouksiin osallistumisen ja aktiivisuuden suhteen.
 • Olet sitoutunut osallistumaan hallituksen kokouksiin.
 • Olet valmis sitoutumaan MMA Helsingin sääntöihin ja allekirjoittamaan vaitiolo- ja tietosuojasitoumukset.
 • Olet Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten, Helsingin paikallisyhdistyksen jäsen. Jäseneksi voit liittyä täältä.

Miten asetut ehdolle hallitukseen?

Toivomme, että henkilöt, jotka haluavat asettua ehdolle hallituksen jäsenten valintaa varten, ilmoittaisivat asiasta etukäteen sähköpostitse katariina.haapanen@hotmail.com viimeistään 9.11.2021. Kerrothan sähköpostiviestissäsi lyhyesti itsestäsi sekä seikoista, joita voit tarjota hallitustyöskentelylläsi paikallisyhdistyksemme jäsenille ja toiminnalle yleisesti. Ehdolle hallitukseen voi asettua myös suoraan syyskokouksessa, ilman edellä mainittujen etukäteistietojen lähetystä.

Etukäteen ilmoittautuneista ehdokkaista julkaistaan kuva ja lyhyt esittely MMA Helsingin verkkosivuilla. Esittelyn ja kuvan lähetyksellä hyväksyt tietojen julkaisun MMA Helsingin verkkosivuilla ja uutiskirjeessä kokoukseen osallistuville. Vuosikokouksessa valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Yhdistyksen hallituksen jäsenistä erovuoroisia ovat Katariina Haapanen, Jyri Järvinen, Pirjo Aaltovirta, Jussi Nikamaa, Nina From, Simoeemil Nurmela, Tiina Juselius ja Jaana Vuorikkinen.

Hallituksen jäsenten tehtävät 2022

Alapuolella on listaus hallituksen jäsenten tehtävistä, jotka jaetaan erillisessä järjestäytymiskokouksessa. Poikkeuksena puheenjohtajan tehtävä, joka valitaan syyskokouksessa.

Vuodelle 2022 tarvitsemme erityisesti sosiaalisen median (Facebook, Instagram, Linked In) ja nettisivujen (WordPress) päivittäjiä. Tehtäviin on saatavilla koulutusta.

puheenjohtaja
varapuheenjohtaja
varainhoitaja
sihteeri
tapahtumavastaava
tapahtumakoordinaattori
nuorisovastaava
nuorisotoiminnan koordinaattori
seniorivastaava
sometiedottaja (useampia)
kiltatiedottaja
golfin yhteyshenkilö
häirintäyhdyshenkilö (kaksi henkilöä)
mökkivastaava
muu, mikä?

Kysymys mielessä?

Kysymyksiisi vastaa mielellään istuva MMA Helsingin puheenjohtaja Katariina Haapanen tai vaihtoehtoisesti voit olla yhteydessä hallituksemme muihin jäseniin.

Katariina Haapanen
MMA Helsinki puheenjohtaja
MMA:n hallituksen 1.varapuheenjohtaja

043 201 0115
045 888 6244
katariina.haapanen(at)hotmail.com